Susanne Einhorn

Berätta lite själv om dig och vad du gör?

Jag är beteendevetaren, inspirationsföreläsaren och författaren som brinner för att få retailvärlden att skapa magiska kunduppleveser. Jag tror att framtiden handlar om att rikta spotlighten från produkterna och mot säljarna. Det är de där personliga kundupplevelserna levererade från människor till människor är företagets viktigaste DNA. Kärleken i kundmötet kommer att öka lönsamheten, påverka handelsplatsens rykte och göra varje dag jobbet så mycket roligare. Jag vill se säljare som social arkitekter som bygger långsiktiga kundrelationer genom nyfikenhet, engagemang och trygghet.

Jag vill ge de rätta verktygen för att toppa servicen, få alla upp på tå och se till att kundupplevelserna skiljer sig från mängden. HEPP är mitt ledord och står för happy, engagerad, personlig och på tå.

Du har pratat med många av dem som ska delta i utbildningen. Vilka frågor verkar vara mest aktuella och angelägna?

Jag har just haft många fina och värdefulla samtal. Många vill sätta fokus på hur man hanterar klagomål från hyresgästerna, hur man hjälper butiker att sälja mer, hur man motiverar mer och hur man genomför möten som får genomslag.

Det hållbara ledarskapet handlar just om dessa faktorer. Att bli en förebild som förstår, lyssnar och känner in vad andra behöver för att kunna utvecklas och växa. Det hållbara ledarskapet gör som cheferna på IKEA gjort i årtionden. De är ute på golvet bland kunder och personalen. Med örat mot rälsen.  De hittar guldet i varje medarbetare genom nyfikenhet, trygghet och sin förmåga att lyssna. De ger feedback, coachande samtal och massor med beröm. Men de är inte heller rädd för att ta de raka samtalen och uttrycka sina åsikter.

All förändring mot ett hållbart ledarskap börjar med sig själv, i sin egen syn på det egna chefskapet och i det egna handlandet. Vi kommer att lägga en del tid på detta för att bygga upp tryggheten i att våga bemöta olika personligheter och olika behov. För när vi är trygga med oss själv kan vi även hantera klagomål och irritationer vare sig det kommer från kunder, kollegor eller handlare.

Ett bra tips från dig om Hållbart Ledarskap

Ofta tänker vi oss att det är en chef som ska ha alla smarta svar och en brilliant vision. Men ledarskap är en gruppaktivitet och inte ett soloframträdande. Det som behövs för att skapa ett köpcentrumet som kan leverera den unika kundupplevelsen i alla hörn, är mängder av helt olika personligheter som tillsammans vill bygga något exceptionellt bra.

Vad vill du själv uppnå med kursen?

Jag vill ge mina deltagare handfasta och konkreta tips som går att använda i sin roll som chef, ledare och coach direkt dagen efter.

Min ambition är att bygga ett klimat av erfarenhetsutbyte och stöttning där det är okej att be om hjälp och tips från varandra och mig även efter avslutad kurs.

Jag är supertaggad.

Läs mer och anmäl dig till Centrumledarutbildningen>