Center Management Utbildning

Center Management Utbildning

Regeringsgatan 59 |Stockholm|21 Februari, 21 Mars och 9 Maj 2019
NCSC vill lyfta fram den fysiska butikens relevans genom att erbjuda en utbildning riktad till centrumchefer eller motsvarande tjänst inom centrumledningen. Utbildningen består av tre delar och hålls av Susanne Einhorn, beteendevetare och expert inom försäljning och kundbemötande. OBS! Begränsat antal deltagare.

Bakgrund

Köpcentrum och handelsplatser har unika möjligheter att erbjuda personlig kundservice och upplevelser som den digitala handeln aldrig kommer i närheten av. Man slås dock av hur ganska basala kundupplevelser brister på sina ställen ställen. Siffror visar att endast 53% av svenska säljare hälsar på sin kund. Otaliga är vittnesmålen där säljare inte vet var toaletter, lekrum eller andra butiker finns.

Aldrig tidigare har centrumledningen varit så viktig för att visa att strålkastarna måste riktas mot säljarna. När personalen älskar sitt köpcentrum kommer kunderna att älska att handla där!

Syfte

Belysa vikten av ett aktivt ledarskap hos centrumledningen för få sina hyresgäster att vilja och orka maximera kundupplevelsen och leverera service i världsklass.

Erbjuda relevanta ledarskaps- & kommunikationsverktyg för att utveckla centrumchefernas eller motsvarandes roller som igångsättare och motivationshöjare ute i sina köpcentrum och handelsområden.

Bidra till att centrumchefer eller motsvarade utvecklar sitt personliga nätverk.

Pris

Medlemmar: 6 750 SEK
Icke-medlemmar: 11 450 SEK

Samtliga priser exklusive moms. Lunch, kaffe med tillbehör ingår i priset. Anmälan är bindande, men kan överlåtas.

Anmälan