Takk for denne gang :-) Velkommen tilbake i Oslo 14. og 15. oktober 2020

Gikk du glipp av foredragene eller ønsker du å se de igjen. Her er filmopptakene av hvert enkelt foredrag foruten de til Stefan Hyttfors og Pellegrino Riccardi.

Adresse: https://vimeopro.com/larslarsproduction/foredrag-kjopesenterkonferansen-2019
Passord: NCSC2019
_____________________________________________

Velkommen til bransjens største møteplass med 408 deltakere. Hvert år samles de viktigste aktørene innen kjøpesenterbransjen og norsk detaljhandel i forbindelse med Kjøpesenterkonferansen for å fremme utviklingen av morgendagens møte- og handelssteder. NCSC Norge ønsker alle tilknyttet bransjen velkommen til Clarion Hotel Trondheim og årets store høydepunkt for bransjen.

Må du melde avbud?
Send en mail til tomas.oberg@ncscnordic.org. Dessverre kan vi ikke tilbakebetale deltaker-pakke eller hotell nå så dette må gjøres med eget forsikringsselskap, men vi kan sende deg en bekreftelse å legge ved som informasjon om bookingen.
Minner om at det var bindene påmelding.

Dagprogrammet inkluderer spennende og utviklende foredrag, messe med siste nytt og godt med tid for mingling og relasjonsbygging med nye og gamle bransjekolleger. Svein Tore Bergestuen, forfatter, foredragsholder og kommunikasjonsrådgiver, leder årets konferanse. Norske og Internasjonale foredragsholdere gir oss påfyll og inspirasjon. Vi skal gjennom et par debatter som tørr å stille kritiske spørsmål samt se muligheter for å løfte bransjen ytterligere. Blant annet hva Jernia ved Espen Karlsen og Henrik Tveter fra Verd begravelsesbyrå tenker om det å gi folk den servicen de mener folk vil ha.

Kveldsprogrammet inkluderer hyggelig mingling på «Bli-kjent-aften» onsdag på Sabrura og SOT og en herlig Festmiddag torsdag inkludert NCSC Norge Awards og underholdning i regi av Atle Pettersen, kjent fra bl.a. "Beat for Beat" på NRK fredager, Skal vi danse og X-faktor.

Så gå ikke glipp av Nordens største kjøpesenterkonferanse.
o Årets viktigste møteplass for bransjen
o Inspirerende og utviklende foredrag om de muligheter vi står ovenfor
o Messe med dyktige aktører og det nyeste innen bransjen
o Bli-kjent-aften onsdag Sabrura Sticks & Sushi og SOT Bar & Burger på torget.
o Festmiddag og underholdning torsdag inkludert NCSC Awardshow med kåringen av Årets Kjøpesenter, Årets Retail / F&B kjede (Sponsor Securitas), Den Gyldne Idé og nyheten Bærekraftprisen (Sponsor OBOS Eiendom).
Vinneren av Årets Kjøpesenter mottar trofeet «The Norwegian Star» gitt av MK ILLUMINATION

Messedeltakere (stands) melder seg på under punktet "Messe" lenger ned på siden. I år er messen sentralt plassert i hjertet av konferansen, i det luftige mingleområdet rett på utsiden av konferansesalen.

Messe - PÅMELDING ER UTGÅTT

PÅMELDINGSFRIST TIL MESSEN ER UTGÅTT
Årets messe har vi lagt i hjertet av hotellet. I det luftige atriumet rett på utsiden av konferansesalen. Her hvor alle pauser legges inkludert de ekstra lange pausene for messebesøk. Her møter du 400 påvirkere og beslutningstakere gjennom to dager. Du kan også påvirke de ekstra med våre annonsepakker på hotellet. Se påmeldingsskjema for priser.

NCSC Awards

Vi er opptatt av at bransjen trigges til utvikling og nyvinning. Derfor trenger vi de gode idéer slik at vi kan inspirerer hverandre for fortsatt god utvikling. Les mer om de fire priskategoriene i årets konkurranse. Årets Kjøpesenter, Bærekraftprisen (sponsor OBOS Eiendom), Den Gyldne Idé og Årets Retail / F&B kjede (sponsor Securitas).
Hvilket senter blir "Årets Kjøpesenter" og vinner av trofeet The Norwegian Star by MK Illumination?

Program

Årets konferansier er Svein Tore Bergestuen og han vil presentere et bredt spekter av inspirasjon, energi, intervjuer og debatter gjennom onsdag og torsdagen. Bli-kjent aften onsdag og festmiddag torsdag er det bare å glede seg til. Vi har lagt inn lange pauser som gir godt med tid til samtaler, relasjoner og ikke minst få sett og hørt hva alle messestandene og deres representater har å vise og fortelle deg :-)

 • 9:00 am - 10:20 am Velkommen :-) Registrering og mingling med kaffe. Messebesøk.
 • Registrer deg hos de hyggelige representantene fra Securitas. Treff kjente og hils på ukjente mens du nyter en kopp med noe varmt - eller et glass vann. Besøk de trivelige standene som viser deg sine nyheter og gjerne slår av en prat med deg og dine kolleger.
 • 10:15 am - Innslipp sal (ca tid)
 • 10:20 am - Vi er klare...
 • - Velkommen ved Terje Gulbrandsen, NCSC Norge
 • Terje, som er leder av Styringsgruppa i NCSC Norge, ønsker deg velkommen og presenterer årets konferansier Svein Tore Bergestuen.
  Terje Gulbrandsen, NCSC Norge
  Konferansier Svein Tore Bergestuen
 • - Lars Haartveit - oppdatering på konjunkturtall
 • Tradisjonen tro gir Lars, Sjefsøkonom i Virke, deg oppdaterte tall på konjunkturene i bransjen.
  Lars er medlem av strategisk ledergruppe i Virke med ansvar for etablering og gjennomføring av strategier. Har et særlig ansvar for samfunns-og næringspolitikk samt konjunkturanalyser.
 • - Line Jeppesen - Fredrikstad sentrums suksess
 • Line, sentrumsleder i Fredrikstad, forteller at sentrum er selve kjernen i identiteten til byen, og at hun jobber hver dag, for at hver eneste en av Fredrikstads innbyggere skal kjenne en stolthet inni seg når de er i sentrum og handler i sentrums kjøpesenter og sentrumsbutikkene.
 • 11:30 am - 12:00 pm Messe og mingling ca 11:30-12:00 - NB! Cirka tidspunkt
 • Besøk alle våre dyktige og trofaste samarbeidspartnere i løpet av konferansen. De er der for deg :-)
 • - Kim André Dalsaune - sikkerhet og service i god kombinasjon
 • Sikkerhet og service i en god kombinasjon gir solide resultater forteller Kim André, Business development manager RFID in Retail i Securitas Norge.
  Kim André jobber hovedsakelig med RFID, radiofrekvensidentifikasjon, i detaljhandel, og hjelper forhandlere med å oppnå +98% lager nøyaktighet og +2,5% økning i salg.
  Han jobber også med elektronisk overvåkning av artikler, Sensormatic, Nedap detaljhandel, telling av personer, opplæring i forretningsanalytiske verktøy, tilgangskontroll, CCTV og fjerntjenester.
 • - Ingvild Moen - Hot og Not i SoMe og noen betraktninger om bruk av Influensere
 • SoMe ekspert Ingvild orienterer om siste nytt fra sosiale medier. Hva gjelder nå, hva gjelder i morgen. Hun vil også gi noen råd i bruken av influenser så slipper man å gå i "fella".
  Resonate har en pedagogisk og konkret tilnærming til digital kommunikasjon og sosiale medier. Ingvild grunnla byrået juni 2013.
  Ingvild har jobbet med operativ og strategisk merkevarebygging i sosiale medier for mellomstore og store bedrifter siden 2009. I 2014 ble hun kåret til Årets Sosiale Medier Personlighet på Social Media Days 2014. I 2016 var hun på shortlist til Årets beste foredragsholder i regi av ANFO.
 • 1:00 pm - 2:30 pm Lunsj og messebesøk ca. 13:00-14:30 - NB! cirka tidspunkt
 • Tid for å nyte litt mat og drikke samt ta seg en tur rundt i messeområdet for inspirasjon og nyttige samtaler.
 • - Ibrahim Ibrahim - How to get "FUTURE READY"
 • Ibrahim, Managing Director i Portland Design, forteller oss om det å vinne i et raskt skiftende retaillandskap og det å være klar for fremtidens muligheter.
  Ibrahim har en stor interesse for å forstå forbrukernes forhold til merkevarer og deres interaksjon med fysiske og digitale opplevelser. Spesielt har han en lidenskap for å utforske fremtidens forbrukertrender og hvordan det vil påvirke et større samfunn, forhold mellom mennesker og måten vi jobber, handler, spiller, lærer, kommuniserer og elsker!
  Han har jobbet med mange av verdens mest kjente kjøpesentre og varemagasiner samt flere internasjonale merkevareleverandører. På listen finner du blant annet IKEA, Nestlè, Mondelez, British Land, Harrods, Westfields, Selfridges, Heathrow, Schiphol m.fl.
 • - Lars Bruto - ”Technology changes everything. Technology changes nothing".
 • Lars, Digital Commercial Specialist fra Clear Channel, forteller om hvordan digital teknologi fundamentalt endrer hvordan kanalen kan brukes for å lage fantastiske og, enda viktigere, ekstremt effektive kampanjer.
  Lars er kommersiell spesialist med solid erfaring i å jobbe i markedsførings- og reklamebransjen. Han er dyktig innen mobil reklame, digital strategi, mobilt innhold, netthandel, utendørsflater og reklame.
  Lars ble shortlisted for beste offentlige foredragsholder av ANFO 2018.
 • 3:35 pm - 4:10 pm Messebesøk ca. 15:35-16:10 NB! Cirka tidspunkt
 • Ta deg en tur innom alle standene. De er der for deg og din virksomhet.
 • - Helen Maquire - Kommunikasjon på tvers av virksomheten din
 • Helen, Regional Group Head of Marketing, Toolbox Group, forteller om deres ledende 360-graders integrerte teknologi for å styre og engasjere eiendommer og arbeidsplasser, lokalsamfunn, ledere, leietakere, ansatte, leverandører, beboere, tredjeparts interessenter, kunder og besøkende. Mallcomm transformerer kommunikasjon på tvers av virksomheten din ved å koble folk til steder og støtte effektiv drift.
 • - Stefan Hyttfors - prisbelønt futurist og en av Nordens beste foredragsholdere
 • Stefan Hyttfors foreleser og skriver om hvordan innovasjon, forstyrrende teknologier og atferdsendring påvirker verden i forretningsmessige og sosiale spørsmål.
  Stefans fengende foredrag handler i stor grad om hva som vil skje fremover, og hvordan teknologi vil endre måten vi jobber på. Temaer er disrupsjon, atferdsendringer og neste generasjons lederskap.
  Stefan er kåret til Sveriges beste foredragsholder - to - 2 ganger!
 • 5:15 pm - Slutt (ca. 17:15) faglig DAG 1
 • 6:45 pm - 7:15 pm Busstransport til Sabrura og SOT ved torvet i Trondheim sentrum
 • Bussene starter utenfor konferansehotellet og går direkte, uten stopp, klokken 18:45, 18:50, 18:55, 19:10, 19:15 og 19:20.
  Vi anbefaler å være tidlig ute da det blir 300 som skal på tur til Sabrura og SOT.
  Dette er altså på torvet i Trondheim (ikke på Solsiden)
 • 7:00 pm - Bli kjent aften på Sabrura Sticks & Sushi og SOT bar & burger på torvet.
 • På torget i Trondheim sentrum (ikke på Solsiden) møtes vi hos Sabrura Sticks & Sushi og SOT bar & burger. Her mingler vi, spiser digg mat og koser oss med leskende (alle får tre bonger til vin/øl/mineralvann når man ankommer stedet).
  Naturligvis blir det litt gode rytmer i bakgrunnen. Men, småpraten står i fokus denne kvelden.

  Busser fra konferansehotellet 18:45, 18:50, 18:55, 19:10, 19:15 og 19:20 (Tar 5 minutter - ingen av- eller påstigning underveis)
  Returbusser direkte til konferansehotellet (ingen stopp underveis) kl 23:10, 23:20, 23:30, 23:40. 23:50 og 00:05.
 • 11:10 pm - Bussreturer direkte til konferansehotellet
 • Utenfor Sabrura/SOT og direkte til Clarion Hotel Trondheim. Bussene stopper ikke andre steder på veien.
  Avgang 23:10, 23.20, 23:30, 23:40, 23:50 og 00:05
 • 6:30 am - 9:30 am Frokost
 • 8:45 am - Innslipp sal (ca tid)
 • 8:50 am - Vi kjører igang...
 • - Oppsummering dag 1
 • - Venke Knutson - Skravlekoppen
 • Initiativtakeren til Skravlekopp er Venke, som fikk idéen da hun i 2017 hørte et innlegg om ensomhet. Konseptet er utviklet i samarbeid med Bærum kommune.
  "Jeg hørte den britiske entreprenøren Hillary Cottam holde et brennende innlegg om ensomhet. Det var brutalt og ærlig og jeg ble helt slått i bakken. Hun satte lys på et samfunn hvor vi har glemt å se opp og rundt oss."
  Det ble starten på drømmen om å lage en folkebevegelse for et rausere og mer inkluderende samfunn."
 • - Årets Retail / F&B kjede - filmpresentasjon av de nominerte
 • Sponsor Securitas
 • - Thomas Skålnes - Felleskostnader som et konkurransefortrinn
 • Sartor Storsenter har redusert sine felleskostnader med over 20% det siste året. Hvordan har det latt seg gjøre så raskt? Thomas, direktør Sartor Storsenter, gir deg ett innblikk i hva de har gjort.
 • - Erling Dokk Holm - senter vs sentrum, endringer i handelen
 • Erling, førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania og statsviter fra Universitetet i Oslo, er aktiv i samfunnsdebatten. Både gjennom sin spalte i Dagbladet Magasinet, og som kommentator på byutvikling og arkitektur i Dagens Næringsliv.
  Holm har arbeidet akademisk med byutvikling, design, arkitektur og moderne forbruksmønster.
 • - Paneldebatt - morgendagens møteplass - hvilke behov har kunden?
 • Konferansier Svein Tore Bergestuen inviterer til paneldebatt som setter fokuset på hvordan fremtidens møteplasser vil være. Erling Dokk-Holm, Njål Berge, Ronnie M.A.G Larsen med flere deltar med sine erfaringer og betraktninger.
  Debattleder Svein Tore Bergestuen
  Erling Dokk Holm
  Njål Berge
  Ronnie M.A.G. Larsen
 • 11:05 am - 12:00 pm Messebesøk ca. 11:05-12:00. NB! Ca. tidspunkt
 • Tid for messebesøk.
 • - Den Gyldne Idé - filmpresentasjon av de nominerte
 • - Njål Gjøvåg Berge - Hva forventer kunden i fremtiden?
 • Njål, E-Handels Direktør Gresvig, gir deg sine tanker om hva kundene forventer i fremtiden. Av service, tilgjengelighet, opplevelser og alt det som skal til for at vi som bransje lykkes.
 • 1:00 pm - 2:20 pm Lunsj og messebesøk ca. 13:00-14:20. NB! Ca. tidspunkt
 • Gjør klar for litt godt i kroppen og ta deg så en fin tur i messeområdet for en prat. Ta gjerne med kaffekoppen dit :-)
 • - Sophie Wiik - Grønn innovasjon er fremtiden
 • Sophie, investor og rådgiver i FJONG, jobber for at bærekraftig livsstil skal være lett tilgjengelig for alle og brenner for miljø, gjenbruk og redusert forbruk.
  Hun er svært opptatt av problematikken rundt matkasting og drømmer om at all mat skal havne i magen og ikke i søpla.
  Sophie har vært sentral i etableringen av Too Good To Go - som nå er verdens største nettbaserte markedsplass for overskuddsmat.
  Hun startet den storstilte redningsaksjonen for norsk restemat, "Too Good To Go Norge AS", i januar 2016 og ledet bedriften til hun solgte seg ut i mars 2019.
  Sophie er investor og styremedlem i FJONG, rådgiver, foredragsholder og er involvert i flere grønne prosjekter."
 • - Sofaprat om ulike retninger for å levere service - hva vil kunden ha?
 • Administrerende direktør i Jernia Espen Karlsen og Daglig leder Henrik Tveter i Verd begravelsesbyrå, som tilhører Askeladden & Co, besøker Svein Tore Bergestuen i sofaen. Hva tenker de om det å gi kundene den servicen de forventer? Ja, å hva forventer egentlig kundene? Hvorfor har de valgt ut den retningen de nå har?
  Espen Karlsen, Jernia
  Henrik Tveter, Verd
 • - Årets Bærekraftpris - filmpresentasjon av de nominerte
 • - Ronnie M.A.G. Larsen - gjøre seg attraktiv
 • Ronnie Michael André Giskegjerde Larsen er en norsk forfatter, skribent, kåsør, folkehøgskolelærer, regissør og musiker. Og han driver trolig en av landets mest unike butikker, Bokhandleren på Tofte, med aktiviteter, kulturelle innslag, unik kommunikasjon - ja, til og med sjenkebevilgning har han fått.
  Hør hans historie om hvordan man kan gjøre seg attraktiv og tiltrekke seg folk fra lange avstander. Uten at det trenger å koste skjorta!
 • - Årets Kjøpesenter - filmpresentasjon av de nominerte
 • - Pellegrino Riccardi - kommunikasjon på tvers
 • Pellegrino, italieneren som har bodd i Norge i mange år og snakker godt norsk, er en tverrkulturell ekspert, motivator, lærer / trener og kommunikasjonsekspert og (en gang i blant) til og med en verdensomspennende rockemusiker. Han har brukt de siste 30 årene på å reise rundt på vår klode for å hjelpe mennesker å få kontakt med hverandre ved å forbedre deres menneskelige samspill og ferdigheter.
  Stilen som offentlig tale er en sømløs fusjon av mesterlig historiefortelling og observasjonshumor i det han kaller “edutainment” (utdanning + underholdning). Kombinert med en unik kombinasjon av kraftige visuelle og multimediaeffekter, liker han å ta publikum med på en emosjonell reise. Han vil ikke bare at publikum skal forstå budskapet sitt; Han vil at de skal føle det også.
 • 5:15 pm - Slutt (ca. 17:15) faglig DAG 2
 • 7:30 pm - 8:00 pm Aperitiff utenfor festsalen
 • 8:00 pm - Festaften og Awardshow
 • Runde bord, tre retter, gode smaker i glasset, fest, moro og stas, NCSC Awards og prisutdelinger. Kvelden blir ledet av Atle Pettersen (Beat for Beat på NRK).
 • 6:30 am - 9:30 am Frokost
 • 11:00 am - Utsjekk rom