NCSC Sweden Awards 2022

Väla koras till Sveriges bästa köpcentrum 2022. Cathrine Persson, Stefanie Tokatlidou, Fredrik Arvidsson och Anna Rosenberg Adlerstam från Skandia Fastigheter.

Väla

Skandia Fastigheter

Best Shopping Center 2022

Juryns motivering
”En klassisk handelsplats som har haft förmågan att förädla, förfina och ställa om i takt med tiden. Hållbarhetssatsningar innefattar inte bara investeringar i solenergiparker, laddinfrastruktur och återvinning. Det handlar också om att alla medarbetare i butikerna och på handelsplatsen ska må bra och ha en trivsam arbetsmiljö. Det spiller över på stämningen och servicen och kommer på så sätt även besökarna till del. Det är ingen slump att det saknas vakanser. Visionerna inför framtiden är stora hos en engagerad ledningsgrupp som vill lotsa centret in i framtiden.”

Jury
Emma Hernell, VD, HUI Research (Jury Chair)
Bjarte Haavaag, Senior Advisor Retail Architect, Rstudio for architecture
Christopher Thour, Concept and Expansion Manager Kjell & Company
Niclas Johansson, CEO, MK Illumination Sweden

Finalister 2022
Kongahälla Centrum, Adapta Fastigheter
Täby Centrum, Unibail-Rodamco-Westfield
. . . . . .

Vinnarna från Grosvenor: Erika Lundström (Head of Shopping Center Management), Eva Enochsson (Director Asset Management), Idha Bergström (Senior Analyst), Frida Wickberg (Marketing Manager) och Zaineb Ansari (Vice teknisk chef) tillsammans med Jonas Linde från R8tech.

GROW’IN SKÄRHOLMEN

SKHLM Centrum, Grosvenor

BEST INNOVATION


Beskrivning
Tillsammans med Skärholmens stadsdelsförvaltning skapades Grow´in Skärholmen – en mötesplats för samtal, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet skapades för att lyfta Skärholmens utvecklingspotential för boende och näringsliv – såväl nuvarande som framtida.

Juryns motivering
“Med ett långsiktigt fokus har man arbetat hårt för det lokala och för att skapa stolthet på platsen. Samverkansprojekt mellan olika parter är ett vinnande koncept och med GROW’IN uppnåddes en mycket hög grad av samverkan. Genom att sätta människorna först och platsen därefter vinner bidraget sina besökares hjärtan.”

Jury
Vanna Gunnarsson, Partner, ElinderSten (Jury Chair)
Tobias Rönnberg, Business Development, Citycon
Martin Kjellman, Partner, Urban Retail

Finalister 2022
Mörby Centrum, Skandia Fastigheter
Kista Centrum, Citycon
. . . . . .

Vinnarna på Eurocommercial: Julia Forlini (Key Account Leasing Manager), Cecilia Jonkvist (Asset Manager), Sofia Langheim (Head of Marketing).

SMAKRÅDET

Elins Esplanad, Eurocommercial

BEST MARKETING CAMPAIGN

Juryns motivering
”Tillsammans med studenter har man tagit fram ett engagerande koncept som ger ett tydligt värde för såväl centrumägare som hyresgäster och besökare. Konceptet bygger in emotionella värden som stolthet och samhörighet bland hyresgästerna, som i sin tur driver både kortsiktig försäljning och långsiktig lönsamhet. Konceptet låter hyresgästernas medarbetare bli microinfluencers som inspirerar till besök och köp i butikerna, framför att kommunicera direkt säljdrivande kampanjer.” 

Jury
Billy McCormac, VD, Miltton Group Sweden (Jury Chair)
Monika Lindqvist, Marknadschef, Visual Art
Victoria Bergman, VD, Invinn

Finalister 2022
Kungens Kurva Shopping Center, Ingka Centres
Nacka Forum, Unibail-Rodamco-Westfield
. . . . . .

Caroline Hamrin, VD på Arkivet Second Hand tillsammans med Kajsa Hernell, Managing Director, NCSC.

ARKIVET SECOND HAND

BEST RETAIL CONCEPT

Juryns motivering
“För en hållbar lösning på modebranschens utmaning – och ett stilfullt kundmöte, där man våga satsa både fysiskt och framåt, i en tid då alla andra i branschen digitaliserar.”

Jury
Magnus Ohlsson, VD Retailomania (Jury Chair)
Sofie Borg, Chef Handel Vasakronan
Maria Ahlestål, VD Ahlestål & Co.

Finalister 2022
Nail Democracy
Pando by Panduro