NCSC Norway Awards 2022

CC Vest

Best Shopping Center 2022

Juryens begrunnelse
”Senteret har en god plassering og fornuftig dimensjonering med veldig god kvadratmetereffektivitet. De har et realistisk forhold til sitt nedslagsfelt, og bruker markedsbudsjettet der de får omsetningen fra. De lever med sterk konkurranse i «alle» retninger, men har hatt vekst over tid.

Senteret er nylig oppgradert med et tydelig søkelys på varig design, som kommer fram gjennom farger og materialer. Gjengående interiørelementer og sesongbaserte utstillinger skaper en rød tråd i fellesarealer og inngangspartier, og understreker senterets identitet. Det helhetlige interiørkonseptet gjennomføres med klare retningslinjer for leietakeres skilt- og fasadeutforming. Dette gir en god grafisk profil.

Markedsføringen er tydelig med aktiv bruk av senteret som kommunikasjonskanal. Kunnskapen om kundene vises tydelig i kampanjene. Det er nytenkning og vilje til eksperimentering i virkemidler og kanaler. Butikkmiksen er godt tilpasset nedslagsfeltet og det er gjennomført en bevisst utskiftning av butikker de siste årene.

Gjennom pandemien har senteret valgt en aktiv rolle i eksterne media, internt og mot kundene. De har offensivt kommunisert senterets tiltak for å redusere smittefare. 

Senteret har et sterkt forhold til bærekraft. Etikk, klima og sosialt engasjement står sentralt. Energibruk, utsorteringsgrad og bidrag til lokalsamfunnet er tydelig prioritert. Senterets bannere blir gjenbrukt til nye handlenett. Et nært samarbeid med Oslo Produksjon og Tjenester gir butikkene hjelp til sortering og transport av avfall.”

Jury
Jomar Asbøll, Center Manager, Trondheim Torg (Jury Chair)
Vilde Sofie Schirmer-Nilsen, Interiørarkitekt, Ramsøskar
Bjørn Helge Nygaard, Nordisk leder GIS, Prognosesenteret AS
Finn Dybdalen, Etableringsdirektør, Bitastad

Finalister
Lagunen Storsenter
Oasen Storsenter
. . . . . .

SARTOR STORSENTER

BEST INNOVATION


Juryens begrunnelse
“Det å benytte tomme lokaler er ikke noe nytt. Det er heller ikke nytt å samarbeide med kreftforeningen. Juryen lot allikevel seg imponere og sjarmere av Sartors Storsenters «Kreftforeningens pop-up» gjennomført gjennom en over to måneders lang aktivitet. Istedenfor en vanlig stand så ble de utviklet et informasjons- og dialogsenter. Målet med aktiviteten var å skape en meningsfull møteplass mellom senterets kunder og Kreftforeningen, å samle bidrag til kreftsakens samt å styrke kjøpesenterets profil gjennom sosialt ansvar.

Det nyskapende i dette var måten dialog og kommunikasjon gjennom bruk av kreftskoordinatorer og likepersoner fikk en troverdig gjennomføring. Aktiviteten klarte å engasjere mange aldersgrupper gjennom aktivitetsspill, perling og dype samtaler. Dette ble en unik møteplass som fikk internasjonal oppmerksomhet, og som nå vil rulles ut på flere arenaer.”

Jury
Håvard Bakken, Prosjektdirektør, Anfo annonsørforeningen
Gøril Schøning Halvorsen, Eiendomssjef, Bane NOR Eiendom
Tone Melgaard, Etableringsdirektør, KappAhl

Finalister
CC Vest
Polarn O. Pyret
. . . . . .

JERNIA

BEST MARKETING CAMPAIGN

Juryns motivering
”I en tid hvor vi er tvunget til å tenke nytt og bærekraftig er det forfriskende å møte en aktør som tar dette på aller største alvor samtidig som de strekker den enda litt lenger.

I kampanjen «Trenger onkel enda en stekepanne?» oppfordrer Jernia kunden til å nødvendigvis ikke bruke penger hos Jernia, men gi «dobbelt» ved å støtte restaurantene som så sårt trenger støtte.

På denne måten oppnådde Jernia full uttelling innen tre viktige områder innen markedsføring: Troverdighet, massiv positiv PR samt intern stolthet.

Juryen ble imponert over enkeltheten og ikke minst den massive, fortjente PR butikkjeden fikk både i massemedia og ikke minst sosiale medier. Et kinderegg av en kampanje!” 

Jury
Håvard Bakken, Prosjektdirektør, Anfo annonsørforeningen
Gøril Schøning Halvorsen, Eiendomssjef, Bane NOR Eiendom
Tone Melgaard, Etableringsdirektør, KappAhl

Finalister
Amfi Verdal
Citycon
. . . . . .

RITUALS

BEST RETAIL CONCEPT

Juryens begrunnelse
“Årets vinner Rituals er i dag godt etablert flere steder i landet og svært populær både for handel, interiør og gode opplevelser. Kjeden kombinerer moderne teknologi med gamle tradisjoner.

Å komme inn i en Rituals butikk skal oppleves som at du har mulighet å senke skuldrene og bare ta vare på tiden din i stunden du er der. Kjeden har et ønske at for hvert sted du kommer i butikken vil du oppleve noe nytt, en ny duft, en ny følelse, en ny opplevelse og en ny ro eller energi. Det finnes et mål og budskap bak hver reol og hvert produkt i butikken.

Kjeden er opptatt av å gi tilbake til planeten gjennom flere tiltak innen bl.a. produksjon og transport. Rituals bruker mye ressurser på sine ansatte for å bygge kompetanse, forstå produktene se selger og levere på service. Rituals lykkes med god kundeservice og styrker et kjøpesenters servicenivå.”

Jury
Charlotte Christensen, Director Leasing, Colliers International Norge
Anette Øfsti Worum, Senterleder, AMFI Madla
Else Staurset Andersen, Utviklingsdirektør, Alti Forvaltning
Thomas Nygård, Destinasjonssjef, Aker Brygge

Finalister
Musti
Sabrura Sticks & Sushi

. . . . . .

SKI STORSENTER

BEST SUSTAINABILITY

“Vinneren utmerker seg med et svært engasjert senterteam som er både innovative og opptatt av å skape et kjøpesenter som inngår i steds/byutvikling ved å ta i bruk ny teknologi, engasjere leietakerne, inkludere kundene og lokalmiljøet og tatt en rolle for bedre ivaretakelse av enkeltmennesker i nærområdet.  Alt dokumenteres med høy måloppnåelse innenfor KPI’ene på eksempelvis energibruk, vann og avfallshåndtering. Fokus på sine ansatte og samfunnsansvar med ulike prosjekter og aktiviteter gjennom året er også senterets sterke side.  Juryen lot seg spesielt imponere over den fine «senterhagen» hvor de i samarbeid med leietakeren Mester Grønn har laget en oase som benyttes av polinerende innsekter, kunder, lokalmiljøet og ikke minst barnehagene som kommer for å lære om plantene.”

Jury
Kjell Petter Småge, Daglig leder/Energikultivator, EvoTek
Elisabeth Lohk, Center Manager, Steen & Strøm Gulskogen
Tord Dale, Leder for bærekraft og politikk, Virke
Unn Hofstad, Leder bærekraft, Storebrand Eiendom

Finalister
Downtown
Galleriet