NCSC Denmark Awards 2022

Vinderne af NCSC Denmark Awards blev offentliggjort den 5. maj 2022 i Villa Copenhagen, og den sad lige i kassen for Rødovre Centrum, der løb af med konkurrencens mest prestigefyldte pris, Best Shopping Center, i skarp konkurrence med Amager Centret, Bytorv Horsens, Fredriksberg Centret og Næstved Storcenter. Derudover vandt de kategorien Best Marketing Campaign, hvor de i samarbejde med NGO'en GirlTalk har skabt en engagerende platform i centret for at få en dialog i gang omkring unge kvinder og psykisk sundhed. I løbet af aftenen blev der også uddelt en hæderspris til minde om Jacob Bahne Sørensen, der i 30 år drev den succesfulde Bahne-kæde.

”Branchen er i konstant udvikling, og med Denmark Awards ser vi de initiativer, der gøres for at imødekomme ændringer i kundeadfærd med nyskabelser, kvalitet og nytænkning. Indsatsen hos Bytorv Horsens med henblik på at skabe en oplevelsesbaseret legetøjsafdeling og omnichannel-initiativet "Selfie House” fra Unibail-Rodamco-Westfield er blot nogle få lysende eksempler fra årets konkurrence. Et fokus på social bæredygtighed og miljø er også tydeligt og fremtrædende hos vinderen Rødovre Centrum med kampagnen GIRL TALK,” udtaler Kajsa Hernell, vicedirektør hos NCSC.

Rødovre Centrum kåres til Danmarks bedste shoppingcenter i 2022. Jacob Birkbøll, Adm. Direktør, Jesper Andreasen, Bestyrelsesformand, Mark Andreasen, Bestyrelsesmedlem, Danny Andreasen, Bestyrelsesmedlem.

Rødovre Centrum

Best Shopping Center

Juryens begrundelse
”Juryens udgangspunkt har været centerets performance, både i forhold til de økonomiske nøgletal, ledige lejemål, løbende udvikling og ikke mindst i forhold til at fastholde footfall. På disse parametre har Rødovre Centrum været intet mindre end ”best in class”. Rødovre Centrum er fortsat ét af de shopping centre, der i Danmark lægger barren højt, og ikke mindst i kraft af sin egenart skaber en lang række handelsstrøg, der mere minder om en hovedgade end et center. Kombineret med en løbende udbygning og udvikling af butiksmixet er det lykkedes at fastholde en førende position i dansk detailhandel.”

Jury
Mogens Bjerre, Associate Professor, Copenhagen Business School
Jesper Spager, Senior Project Leader, PLH Arkitekter
Charlotte Søndergaard, Expansion responsible, Bestseller
John Hansen, Retail Expert
Rene Hansen, Country Manager, MK Illumination Denmark

Finalister 2022
Amager Centret, Danske Shoppingcentre
Bytorv Horsens, Bytorv Horsens APS
Fredriksbergs Centret, Danske Shoppingcentre
Næstved Storcenter, BlackRock
. . . . . .

Vinderne Anette Vestergaard, Centerdirektør, Bytorv Horsens og Søren W Nielsen, Medstifter Kids Coolshop.

– KiDS Coolshop –

Bytorv Horsens

BEST INNOVATION

Juryens begrundelse
“Ønsket om at skabe en helt ny samling af allerede kendte elementer i et samlet univers, er ikke blot lykkedes, men har også skabt ganske positive resultater. Juryen vil gerne anerkende af projektet ”Hamleys i Horsens” har samlet en række kendte koncepter – nærmere betegnet 7 styk – under overskriften ”KIDS” med en ambition om at skabe et samlet univers for børn med både legetøj og aktivitetsområder. Der er endda blevet plads til et legetøjsmuseum! Missionen lykkedes med en markant vækst i footfall og ser ud til at kunne fungere som et nyt bud på et anker i Horsens Bycenter.”


. . . . . .

Vinderne Rødovre Centrum: Charlotte Andersen, Marketing Direktør og Jacob Birkbøll, Adm. Direktør .

– GIRL TALK –

Rødovre Centrum

BEST MARKETING CAMPAIGN

Juryens begrundelse
”Samarbejdet mellem Rødovre Centrum og GirlTalk er et glimrende eksempel på hvordan man kan kombinere kommercielle interesser med en NGO’s interesser og formål. De kommercielle interesser blev tilgodeset i forhold til at specielt de unge kvinder ikke fyldte meget i kundebilledet i centeret, samtidig med at mange af dem har mange og vanskelige udfordringer med sig selv, deres selvværd, identitet og ikke mindst deres overgang fra yngre til ung. Kampagnen gjorde det muligt at få dem i tale og ikke mindst til at komme i centeret – og her få lejlighed til at tage fat på den vanskelige samtale, der oftest slet ikke bliver taget, fordi der ikke er en anledning til at starte den. Kampagnen skabte både anledningen og muligheden!” 


. . . . . .

Anders Aagaard, Ejer af Madklubben.

MADKLUBBEN

BEST RETAIL CONCEPT

Juryens begrundelse
“Juryen har valgt Madklubben som årets vinder, ikke mindst for deres evne til at arbejde med en konceptuel platform, der både giver stordriftsmæssige fordele, og samtidig magter at kunne tilpasse sig til den lokale kontekst. Samlet set har Madklubben derfor skabt en spændvidde i porteføljen, som vi mener, at mange andre retailere kunne lade sig inspirere af i forhold til hvordan kædekoncepter udvikles og manifesterer sig i forskellige markedsmæssige betingelser.”