Kjøpesenterkonferansen

Kjøpesenterkonferansen

ÅRETS STORE HAPPENING!
20.- 22. oktober 2021
Clarion Hotel & Congress Oslo Airport og Comfort Hotel Runway

Vi ønsker velkommen til Nordens største bransjetreff for alle dere som jobber på eller med kjøpesentre, sentrumshandel, butikker eller serveringssteder.
Det ser nå ut som at vi kan ha inntil 430* gjester på konferansen. Sammen med hotellet er det bestemt å ikke tettpakke lokalet som kan ta ca 520 gjester. Derfor setter vi 430 som maks til det beste for oss alle.

Vi vet vi kan ta i mot 310 personer med 1-meters regel, Det er derfor satt opp venteliste på alle som melder seg på nå. Den er nå 55 personer, så da har vi maks 65 plasser igjen hvis 1-meters regelen forsvinner. Din plass er ut i fra når du meldte deg på, så ikke nøl med det. Hvis de sentrale- eller lokale myndigheten evt går tilbake til 1-meter før arrangementet vil da de som ikke er inne blant de 310 dessverre få en kansellering og pengene til konferansebilletten og hotell tilbake. Evt. reisekostnader må man dekke gjennom egen forsikring.

Smittevernshensyn: Vi følger de regler som myndighetene pålegger oss. Det kan være aktuelt at man må fremvise grønt coronapass eller at du har gyldig coronatest (maks 48t gammel). Vi vurderer også hurtigtest ved ankomst. Vi oppdaterer her om dette frem til konferansestart.

Disse har meldt seg på. SE DELTAKERLISTE HER (oppdatert onsdag 22. september)

konferansepakker

Påmelding er bindene. Om du er forhindret fra å delta på konferansen kan plassen kostnadsfritt overdras til en kollega i samme selskap. Dette må meldes skriftlig til prosjektleder Norge senest 8 dager (12. okt. 21) før konferansestart.
Avmelding helt fra konferansen må dekkes gjennom egen forsikring.
*Vi har garantert 310 sikre plasser. Mye tyder på at dette nå kan økes til 430 plasser. Vi har 55 på venteliste så det betyr 65 ledige plasser pr mandag 20sep.

FULL PAKKE

ons 20. og tors 21. okt.
Medlem: NOK 7.500
Ikke-medlem: NOK 11.900
Messedeltaker: NOK 5.900

Inkl. bli-kjent aften og festmiddag. Overnatting ikke inkludert.

DAGPAKKE

tors 21. okt.
Medlem: NOK 5.500
Ikke-medlem: NOK 8.900

Inkl. vordrink og festmiddag.
Overnatting ikke inkludert.

KUN FESTMIDDAG

tors 21. okt.
NOK 2.800

Inkl. vordrink og festmiddag. Overnatting ikke inkludert.

VISNINGSTUR "SNØ"

med skikjøring i etterkant for de som vil!
fre 22. okt.
Omvisning og lunsj: NOK 900

Omvisning, lunsj og skikjøring inkl. skileie, bekledning og heiskort: NOK 1.400

MESSE

ons 20. og tors 21. okt.
Ca 3x2m stand - litt variasjoner i år: NOK 27.900

Inkl. et konferansebord, to stoler og skjøteledning med to kontaktpunkter.
Nytt i år: Husk at messedeltakerplasser og overnatting bestilles i tillegg i eget påmeldingsskjema for deltakere. Kryss av for pakke "Messedeltaker" til kr. 5.900,- under Full pakke. Det inkluderer lunsj onsdag og torsdag, samt Bli-kjent aften og Festmiddag.

Vi har to ledige standplasser, men grunnet begrensning i antall deltakere i messearealet er det venteliste for å få plass med personell.

Program

Årets program skal gi deg inspirasjon, læring og gode samtaler. Hør foredragsholdere fra blant annet Virke, Vipps, Opinion, Zero Waste Norge, Bambuser, WasteIQ, Placewice, Citycon, Scala Eiendom, Olav Thon Gruppen, Mustad Eiendom, Jernia og Bitestad. Samt to herlige inspirasjonsforedrag som avslutter hver sin dag i regi av Oobah Butler og Eirik Normann Hansen.

Hovedtemaene i år er:
DIGITALE TRENDER
- Den nye digitale hverdagen og mulighetene for fysisk handel og fortsatt ha kjøpesentrene som attraktive møteplasser.
BÆREKRAFT
- Nye trender og nye tider. Hva blir fremtidens handlemønster. Hvilke grep må sentrene gjøre.
- Hva vil fokus på blant annet sirkulærøkonomi gi oss av muligheter.
ÅRET SOM HAR VÆRT
-Hva har vi lært? Hva tar vi med oss i fremtiden i forhold til sikkerhet, driftsoppgaver, utvikling av konsepter m.m.

 • 9:00 am - Registrering og småmat. Messen er åpen.
 • Velkommen til Kjøpesenterkonferansen 2021. Registrer deg hos vertene fra Securitas. Innsjekk hotellrom fra 15:00. Vi setter frem litt småmat, kaffe, te og vann så er det bare å mingle rundt til start 10:30.
 • 10:30 am - 10:50 am Velkommen
 • Styringsgruppeleder NCSC Norge Enza Mola Sundbye ønsker velkommen og Prosjektleder NCSC Norge Tomas Oberg fra Los & Co gir en kort status fra NCSC sitt program i tiden som kommer.

  Kommunikasjonsrådgiver, forfatter, journalist og programleder Svein Tore Bergestuen leder oss gjennom konferansen.
  Svein Tore Bergestuen
  Enza Mola Sundbye
  Tomas Oberg
 • 10:50 am - 11:35 am Norsk Koronamonitor fra Opinion
 • Opinion ved Seniorrådgiver Tove Botnen og Fagansvarlig forbrukere og bærekraft Sunneva Kilsti vil gi en status om norsk varehandel og servering, samt forbrukermønstre generelt så langt i pandemien. De vil også presentere litt på trender og forventninger frem i tid..
  Tove Botnen
  Sunneva Kilsti
 • 11:35 am - 12:10 pm Messebesøk
 • Ta turen innom utstillerne. De er der for deg.
 • 12:10 pm - 12:35 pm Vipps tar pulsen på Norge
 • Under pandemien har både kjøps- og betalingsmønstrene våre endret seg. Tæpping og QR har blitt normale betalingsmetoder. Uten mulighet til å bruke penger på opplevelser, har det blitt brukt mer penger på oppussing, interiør og sportsartikler. Netthandelen har økt mens butikkene har måttet holde stengt. Men hva skjer når hverdagen sakte med sikkert kommer tilbake? Og med en digitalisering som har aldri skjedd raskere – hvilke muligheter gir det butikkene og forbrukerne? Karianne Lien Sundahl, Head of Customer Insight VP Operations hos Vipps gir oss et innblikk i deres analyser.
  Karianne Lien Sundahl
 • 12:35 pm - 1:00 pm Har vekterstreiken endret våre rutiner?
 • Hvilke erfaringer gjorde Olav Thon Gruppen og har streiken endret rutiner innen drift og sikkerhet? Ola Stavnsborg, Konsern Sikkerhetssjef, forteller.
  Ola Stavnsborg
 • 1:00 pm - 2:30 pm Lunsj og messebesøk
 • Nyt disse 90 minuttene med en god lunsj før besøk hos utstillerne står for tur.
 • 2:30 pm - 3:00 pm CC Vest - fra kjøpesenter til bydel
 • Mustad Eiendom har en lang historie med å være «klin kokos». Faktisk var Mustad opphav til begrepet. Det forklarer kanskje hvorfor de nå skal bygge by av det som er landets mest lønnsomme kjøpesenter. Herman Dyrø, Direktør marked & forretningsutvikling i Mustad Eiendom. forteller om prosjektet som snart blir virkelighet.
  Herman Dyrø
 • 3:00 pm - 3:30 pm Hvordan tar vi tilbake møteplassen
 • For en konstruktiv sofaprat møtes Magnus Fredriksen, Eiendomsdirektør hos Scala Eiendom, Bjørn Vidar Tessem, Konsernsjef fra Bitestad og Herman Dyrø, Direktør marked & forretningsutvikling fra Mustad Eiendom til en sofaprat. Her blir det samtaler om utviklingen av blant annet lokalsentrene og handel rundt disse. Svein Tore Bergestuen leder samtalen.
  Magnus Fredriksen
  Bjørn Vidar Tessem
  Herman Dyrø
 • 3:30 pm - 4:00 pm Pause og messebesøk
 • Småsnacks serveres i messeområdet
 • 4:00 pm - 4:25 pm BREEAM In-Use et verktøy for grønnere bygg, drift og finansiering
 • BREEAM er en internasjonalt anerkjent metode for miljøsertifisering av bygninger og har blitt valgt som «offisielt» miljøsertifiseringsystem i Norge. BREEAM har endret hverdagen hos Citycon sentrene. Hør hvorfor i dette foredraget fra Anders Brage Mikkelsen, Group Property Manager Citycon i Norge.
  Anders Brage Mikkelsen
 • 4:25 pm - 5:20 pm Oobah sin hjerne fungerer... annerledes.
 • Oobah har med enkle midler og lite penger gjort seg bemerket over store deler av verden. Han har blitt hyllet av BBC, The Guardians, Los Angeles Times, New York Times, Washington Post m.fl. Han har blant annet lurt TripAdvisor ved å transformere hagestuen til restaurant nr. 1 i London. Han har gitt ut bok om hans bestrebelser fra 2019 - årets mestselgende det året.

  I det siste har Oobah jobbet med sin 'app', som gjør det mulig for folk å bestille lookalikes av seg selv til å gjøre noe de ikke vil gjøre. Tusenvis har kontaktet ham for hans hjelp. For det er han hyllet av AV-klubben som "sannsynligvis den beste skøyeren i verden i dag." I år er han programleder for den første britiske versjonen av det amerikanske hit-showet, Catfish, sammen med Julie Adenuga. Det sendes på MTV over hele verden. Så sett deg godt til rette i stolen når Oobah forteller om sine stunts og prosjekter. Vi lover deg en herlig latterfull time.
  Oobah Butler engasjerer sitt publikum
 • 5:20 pm - 5:30 pm Kort oppsummering og informasjon om kveldens arrangement
 • Svein Tore gir oss en kort oppsummering av dagen samt orienterer om kveldens Bli-kjent aften.
 • 7:30 pm - 11:30 pm Bli-kjent aften
 • Vi møtes i Multiarena vis a vis resepsjonen på Clarion for til mingling, gode samtaler, digg mat og godt drikke i trivelige omgivelser. Lett bakgrunnsmusikk slik at praten kan gå uanstrengt.
  Bli-kjent aften er en invitasjon fra Securitas, Retail X og NCSC Nordic.
  Securitas og RetailX inviterer til Bli-kjent aften
 • 9:30 am - 9:40 am Oppsummering dag 1
 • Konferansier Svein Tore Bergestuen gir oss en kort oppsummering av gårsdagen og presenterer dagens program.
 • 9:40 am - 10:10 am Markedsplass 2.0 – Fremtidens kjøpesenter er åpent 24/7
 • For å sikre en bærekraftig handelsbransje trenger kjøpesentre jobbe i den digitale markedsplassen.
  Hvordan skal kjøpesenteret klare å bli relevant utover det fysiske i en tid hvor globale nettaktører vokser inn i lokalmarkedet?
  Kristian Nordtømme, CCO Placewise og Stian Tørres, Leder kommersiell drift og markedsføring hos Scala Eiendom presenterer et konsept som nå er igangsatt på flere av Scalas sentre.
  Kristian Nordtømme
  Stian Tørres
 • 10:10 am - 10:35 am Bygge bro mellom online og offline shopping
 • Head of Phygital Solutions i Bambuser, Annelie Gullström, gir oss eksempler og forteller om hvordan man kan kombinere shopping digitalt og fysisk.
  "Phygital retail" bringer de beste komponentene i den digitale detaljhandelsopplevelsen sammen med muligheten til å samhandle med mennesker, produkter og hva du får ut av den fysiske opplevelsen i en butikk eller på et handelssted. Mens netthandelen fortsetter å vokse, finner flertallet av alle kjøp fortsatt sted i butikk.
  Gitt det, sier eksperter at fremtidig suksess i handel vil avhenge av hvordan du skaper en sammenhengende opplevelse både online og i butikken der gapet mellom online og offline i stadig større grad blir overbygd. Phygital detaljhandel og markedsføring er den optimale måten å tilfredsstille dagens hyperkoblede og krevende forbrukere.
  Annelie Gullström
 • 10:35 am - 11:00 am Kjøpesenteret i "Ta vare på" samfunnet
 • Miljøsatsingene i Jernia handler ikke bare om samvittighet for konsernsjef Espen Karlsen. Det handler også om risikostyring. Hør den engasjerte daglige lederen fortelle om kjedens erfaringer så langt og hvilke tanker de har om de kommende år.
  Espen Karlsen
 • 11:00 am - 11:45 am Pause og messebesøk
 • Ta en tur innom messen og få gode tips og ting som kan styrke og forenkle hverdagen samt engasjere og motivere ansatte til service og kundene til å handle.
 • 11:45 am - 12:20 pm Nye tider - nye trender
 • Nye tider, nye trender: Fremtidens handlemønster. Hvilke krav setter kundene ift. bærekraft og hvilke grep må retail og servering gjøre for å levere på dette? Sunneva Kilsti som er fagansvarlig forbrukere og bærekraft hos Opinion vet mer om dette.
  Sunneva Kilsti
 • 12:20 pm - 1:00 pm Tåler ditt kjøpesenter eller din kjede 2030-testen?
 • Hvilke krav møter oss i årene som kommer? Tåler ditt kjøpesenter eller din kjede, butikk eller serveringssted 2030 testen? Leder bærekraft i Virke Tord Dale gir oss et innblikk i deres erfaringer så langt av hva de tror vil være trenden i årene som kommer.
  Tord Dale
 • 1:00 pm - 2:15 pm Lunsj og messebesøk
 • Det servers lunsj og det er tid for både frisk luft og et besøk innom utstillerne.
 • 2:15 pm - 2:45 pm Bærekraft som konkurransefortrinn
 • Søppelfri drift høres ut som en utopi, men skal vi tro daglig leder i Zero Waste Norge, Kristine Ullaland, er dette noe som etterhvert vil bli normen. Bli inspirert til å gjøre tiltak for å redusere og forebygge avfall på din arbeidsplass, og få innsikt i hvordan du kan gjøre dette til et konkurransefortrinn.
  Kristine Ullaland
 • 2:45 pm - 3:10 pm Gjør leietakerne i stand til å løse verdens avfallsproblem
 • Avfallsrommet på kjøpesenteret er ofte et sort hull hvor både informasjon, ansvar og verdier går tapt. Hva skal til for å endre på dette? Sammen med Olav Thon-gruppen har WasteIQ vist at hvis man gjør det mulig å belønne sortering og bærekraftige valg for hver enkelt leietaker kan man redusere mengden restavfall til det minimale. Jon Erik Medhus, Chief Commercial Officer i WasteIQ, forteller om hvordan avfall kan gå fra å være et problem, til å bli en mulighet for å tjene penger samtidig som man redder verden.
  Jon Erik Medhus
 • 3:10 pm - 3:40 pm Pause og småsnacks
 • Nyt litt snacks og siste mulighet for messebesøk før vi kjører siste akt med to engasjerende foredrag.
 • 3:40 pm - 4:10 pm Lanseres om ikke så lenge
 • Hva som kommer her lanseres vi om ikke så lenge.
 • 4:10 pm - 4:50 pm Teknologisk inspirasjon v/Eirik Norman Hansen
 • Et fyrverkeri av et foredrag. Eirik er kåret til Norges beste foredragsholder og inspirerer og overrasker deg her i ettermiddag med sine ideer og påfunn.
  Eirik Normann Hansen
 • 4:50 pm - 5:00 pm Oppsummering og informasjon om kveldens Festaften
 • Svein Tore summerer opp disse to dagene samt gir deg aktuell informasjon om kveldens Festmiddag.
 • 7:30 pm - Vordrink utenfor konferansesalen
 • Vi inviterer til noe godt i glasset før dørene åpnes til kveldens Festmiddag i konferansesalen.
 • 8:00 pm - 1:30 am Festmiddag og herlig showkveld
 • NCSC og vår kjære hovedsponsor MK Illimunation inviterer til Festmiddag og show.
  Tre-retters middag med godt drikke og et show du aldri har sett på en Kjøpesenterkonferanse.
  Ta på finstasen, myk opp ditt vakre smil og bare gled til en kveld med gode bransjevenner.
 • 9:30 am - 2:30 pm Visningstur til "SNØ"
 • Opplev landets første innendørs skiarena med både alpint, park, langrennsløype og isklatring. En omvisningstur med guide.
  For de som ønsker det blir det mulighet for å låne skiutstyr inkl. klær etter lunsj. Hvem tørr utfordre Prosjektleder NCSC Norge i bakken?
  Skipakke m/ klær og utstyr og heiskort inkludert.

  Maks 40 plasser, minimum 20 deltakere.
  Alpint, park og isklatring trekker folk :-)
  Langrennsløpe i småkupert "terreng" hengende over resten av anlegget.
 • 9:30 am - 10:00 am Avreise med buss fra hotellet (De som vil tar egen bil)
 • 10:00 am - 12:15 pm Omvisning med lunsj
 • -
 • 12:15 pm - 12:45 pm Bussretur til Oslo Airport
 • 12:15 pm - Skikjøring for de som vil
 • 2:30 pm - 3:00 pm Bussretur til Oslo Airport for skikjørerne

HOTELL

Nabohotellene Clarion Oslo Airport og Comfort Hotel Runway (1min gange mellom hotellene) tar i mot oss. Begge hotellene ligger i kort avstand til konferansesalen, kun 30 sek-2 min gange fra rommet ditt uansett hotell, da konferansesalen ligger i midten.

Enkeltrom: NOK 1.390 pr. døgn inkl. frokost
Dobbeltrom: NOK 1.790 pr. døgn inkl. frokost

NCSC Awards 2021

PÅMELDINGSFRISTEN ER UTE!

Vi har et annerledes “Awards-år” i 2021. Påmeldingen er forenklet og i år ønsker vi å høre om alle bra initiativ blant sentrene og kjedene som har vært gjennomført under pandemien og frem til 1. september 2021. Uansett om det handler om service, kreativitet, sikkerhet, kundepleie, teamwork internt etc. Det er gratis å delta! Vi vil legge ut kortskrevne (maks 70 ord) gode historier fra dere fortløpende i våre sosiale kanaler samt presentere disse i kortversjoner (maks 70 ord!) under selve konferansen. Dvs kun noen veldig få setninger slik at det blir lest i Facebook og Instagram. Blir det for langt er det en dårlig post 🙂 Svarfrist 15. september. Etter den 15. september trekker vi tilfeldig ut to av bidragene som får hver sin gratis deltakerpakke, full pakke onsdag og torsdag, på konferansen inkludert hotell. Reise dekker man selv. Er du allerede påmeldt og har betalt får du pengene tilbake.

2021.10.20 NCSC Tribute Norway
Maximum upload size: 30.72MB