Morgendagen i dag

PÅMELDINGSFRISTEN ER UTE - BEKLAGER!
SEES VI KANSKJE PÅ KJØPESENTERKONFERANSEN 14 og 15. OKTOBER PÅ GARDERMOEN?

Ingen vet hva morgendagen bringer, men uansett er det viktig å se frem i tid.
På Februarseminaret 2020 vil du få høre mer om hva de som ser inn i glasskulen for handel og servering tenker og du skal også få høre mer om suksessrike snuoperasjoner for å møte morgendagen. For den kommer fortere enn du aner.

Årets program favner om vesentlige emner for at dagens kjøpesentre, handelsplasser, retailere og serveringssteder skal være forberedt på morgendagen. Uansett om du er eier, drifter eller driver.
Les mer om programmet og de dyktige foredragsholderne lenger ned på siden.

Konferansier er Svein Tore Bergestuen.

Registrering fra 09:00, seminarstart 10:00, lunsj ca 11:30-12:30 og seminar slutt 17:00.
Etter at selve seminaret er over samles de som har anledning til en trivelig Nettverksmiddag klokken 17:30 på Café Skansen i Rådhusgata 37. Der blir det deilig to-retters middag og drikke til. Vi tilbyr en pakke med alkohol og en uten.
Det serveres urtebakt Skrei med blomkålpuré, syltet blomkål og luftig hollandaisesaus. Til dessert fristes det med posjerte Vinterepler servert med karamellis, mandler og salt karamell. Vel bekomme :-)

Deltakerliste inkl. hvem skal på middag pr 5.feb

Påmelding og priser

PÅMELDINGSFRISTEN ER DESSVERRE OVER!
Påmeldingen til seminar og middag er bindende og vil da ikke kunne refunderes, men kan overdras til en kollega.
Vi tar forbehold om endringer i programmet og tider.

Seminarpris medlemmer NCSC: NOK 2950 eks.mva (hvis ikke medlem vil ikke-medlemspris faktureres)
Seminarpris ikke-medlemmer: NOK 4250 eks.mva
Nettverksmiddag 17:30. Aperitiff og to-retter med vin/øl/min.vann: Med øl/vin: NOK 990 eks.mva. Med min.vann: NOK 690 eks.mva

Utstillere:
Ønsker du å ha stand på seminaret? Kontakt tomas.oberg@ncscnordic.org / mob 99102012

Hotellrom:
Dette kan bestilles direkte med hotellet på telefon 24103000 eller mail opera@olavthon.no. Oppgi kode #28763287 når du booker. Det er holdt av 30 rom frem til 5. januar, etter det kan vi ikke garantere at det er flere ledige rom på konferansehotellet. Pris NOK 1895 inkl.mva og NOK 300 inkl.mva i tillegg for dobbeltrom.

Program

 • 9:00 am - Registrering
 • 10:00 am - Seminaret starter
 • Vi har gleden av å få med Svein Tore Bergestuen som konferansier. Han kjenner bransjen, han følger med, han stiller de gode spørsmålene og han engasjerer. Sistnevnte bekreftes gjennom hans høye score på evalueringen av årets Kjøpesenterkonferanse inkludert kommentarer om at han vil vi ha med videre.
 • - Terje Gulbrandsen ønsker velkommen.
 • Terje er leder i NCSC Norge Styringsgruppen og ser frem til å ønske alle velkommen til Februarseminaret 2020.
 • - Tomas Oberg gir deg siste nytt fra NCSC
 • Prosjektleder for NCSC Norge, Tomas fra TIBE Drammen, gir deg informasjon om årets aktiviteter og naturligvis litt om Kjøpesenterkonferansen 14-15. oktober på Gardermoen.
 • - Dorte Wimmer - "Hvordan agere for å møte fremtidens forbrukere".
 • Dorte Wimmer fra Retail Institute Scandinavia har arbeidet med detaljhandelen, trender og forbrukeradferd i over 15 år. Hun er ekspert på nåtidens og fremtidens detaljhandel samt forbrukermønstre og har spesialisert seg på å forstå fremtidens forbrukere og hvordan virksomheter bør agere for å imøtekomme dem. Hun er tidligere nominert til Årets Foredragsholder i Norge.

  Dorte er utdannet cand.merc ved Copenhagen Business School og certificeret coach. Dorte Wimmer underviser dessuten på Copenhagen Business School, og er leder i det internasjonale nettverket av retaileksperter – Ebeltoft Group.
 • - Even Aas - "Verdensledende og alltid i forkant".
 • Kongsberg Gruppen presterer år etter år, uavhengig av konjunkturer, i verdensklasse innenfor høyteknologi! Hvorfor lykkes de og hva kan vi innen handel og servering lære av dette. Hør dette inspirerende foredraget av Even (Group Executive Vice President Public Affairs).

  Even er tidligere ansatt i Norges fagforbund, politisk rådgiver og senere statssekretær for handel og skipsfart i Utenriksdepartementet. Even Aas har også jobbet for Telenor.
 • - Atle Kirkeby - "Klikk&Hent"
 • Atle gir oss et innblikk i Klikk&Hent konseptet til ARK Bokhandel.
  Bokhandlerkjeden har allerede solid erfaring i å samhandle sine 143 fysiske butikker og nettsiden ark.no. Hva har de gjort, hva har de lykkes med og hvilken effekt har det gitt både i butikkene og i nettbutikken.

  Atle er Kommersiell Direktør i kjeden.
 • - Oobah Butler - “How to bullsh*t your way to number 1”.
 • På internett var hans restaurant den beste i London. I virkeligheten var historien en helt annen.
  Den 19. nov. 2017 dumper nok en beskjed ned i innboksen til Oobah Butler. En av mange svært like meldinger. Akkurat dette er en reservasjon for seks personer: “Mat- og vinelskere fra Norge, håper å besøke Storbritannias beste restaurant.”
  Hør hvordan han lyktes med dette og hvordan han lurte seg til topps i ikoniske "Paris Fashion Week".

  Oobah er forfatter, journalist og filmprodusent og jobber på tvers av kontinentene.
 • - Joakim Anker-Sletholt - "Konkurransefortrinn med automatisering i butikk"
 • Capgeminis siste internasjonale retail-studie viser at forbrukere responderer positivt på automatisering i butikk, med opplevde fordeler som økt effektivitet og enklere prosesser. Noen eksempler på dette er automatisert utsjekk, kundeidentifikasjon, navigasjon i butikk og tilgjengeliggjøring av produktinformasjon. Samtidig ser vi at mange retailere motiveres av mulige kostnadskutt ved automatisering, fremfor å fokusere på å skape gode handleopplevelser for å tiltrekke seg kunder til butikk.

  Joakim Anker-Sletholt, fra Capgemini Invents Consumer Product & Retail sektor, ser nærmere på automatisering i butikk, med eksempler fra aktører som lykkes godt med dette.
 • - Innsikt for morgendagen - "Hva er de viktigste trekkene innen retail, F&B, kjøpesentre og sentrumshandel i årene som kommer".
 • Thomas Rønning (Direktør kjøpesenter og utvikling) fra Thon Eiendom, Charlotte Christensen (Direktør Oslo) fra Colliers, Lars Simen Paulgaard (Partner) fra Malling & Co med fler gir oss sine tanker og veien videre innen Retail, Food & Beverage, kjøpesentre og sentrumshandel. Spennende foredrag fra hver enkelt kombinert med noen spørsmål fra konferansier.
  Thomas Rønning, Thon Holding
  Lars Simen Paulgaard, Malling & Co
  Charlotte Christensen, Colliers International
 • - Anette Ø. Worum - "MadlaLOVE - et kjærlighetsforhold til kunder og ansatte"
 • Hva er det Anette og gjengen på AMFI Madla har gjort og gjør for å skape det store engasjementet rundt senteret. Både eksternt og internt. Hvilke grep har de tatt og hva skal de gjøre fremover form å lykkes mot den sterke konkurransen fra netthandel og regionens øvrige sentre og sentrum. Og hva er egentlig dette fokuset på kjærlighet - MadlaLOVE?

  Anette er senterleder på Årets Kjøpesenter 2019, AMFI Madla.
 • - Erik Jerker Engstrand - "Shopping centers have risk in Store"
 • Med erfaring fra blant annet IKEA i Asia og Russland, Stockmann/Lindex og ledende roller innen flere internasjonale selskaper er Erik svært erfaren innen internasjonal sikkerhets- og risikostyring.
  Foredraget omhandler temaet terror og sikkerhet innen retail og kjøpesentere i Skandinavia også sett ut fra et globalt perspektiv. Hva skal eiere og kjedene tenke på fremover for å være forberedt.

  Erik er i dag CEO i Safe Shopping Centers og turnerer blant annet rundt i hele Europa for å formidle sin kunnskap om sikkerhet.
 • 5:00 pm - Faglig del slutt
 • 5:30 pm - 8:30 pm Nettverksmiddag på trivelige Café Skansen
 • Café Skansen ligger i Rådhusgata 37. Her har vi ca 50 plasser til rådighet.
  Vi møtes til aperitiff og så serveres det en to-retters middag (hovedrett og dessert).
  Man kan enten bestille med øl/vin NOK 990,- eller med mineralvann/most NOK 690,-
  Meny:
  Hovedrett: Urtebakt skrei med blomkålpuré, syltet blomkål og luftig hollandaisesaus.
  Dessert: Posjerte Vinterepler serveres med karamellis, mandler og salt karamell.