Report: Swedish Shopping Centers 2018

Discussions about the future of retail has probably never been more intense as NCSC and HUI Research now launches the second edition of the report Swedish Shopping Centers. The report describes the shopping center industry in Sweden, its development, driving forces and future. It also presents scenarios for how the industry may be affected by digitization, cyclical fluctuations and increased competition.

NCSC Sverige
Diskussionerna om var handeln är på väg har förmodligen aldrig varit mer intensiva som nu när NCSC och HUI Research släpper den andra upplagan av rapporten Svenska Köpcentrum. Rapporten beskriver köpcentrumbranschen i Sverige, dess utveckling, drivkrafter och framtid. Vidare presenteras en kortsiktig prognos till 2020 och två olika scenarier för utvecklingen till och med 2025, som visar hur branschen kan komma att påverkas av digitalisering, konjunkturella svängningar och ökad konkurrens.

Pris medlemmar: 12 000 SEK ex. moms
Pris icke-medlemmar: 20 000 SEK ex. moms

> Beställ rapporten “Svenska Köpcentrum 2018”


Rapportens bakgrund och innehåll:
De första moderna köpcentrumen i Sverige etablerades för mer än 60 år sedan och har sedan dess haft en expansiv utveckling. Några decennier senare började handelsområden utvecklas i takt med att industrin avvecklades i externa lägen. Vid slutet av 1990-talet tog volymhandelskoncepten, så som stormarknader och elektronikvaruhus, över rollen som motor för detaljhandeln. Kring millennieskiftet rotade sig e-handeln i Sverige och inom loppet av ett decennium hade spelplanen ännu en gång förändrats. E-handelns framtida tillväxt spås slå ut tusentals butiker. Vad innebär detta för köpcentrum och handelsområden?

Övergripande innehållsförteckning:

Del 1: Ekonomiska fundamenta

 • Konjunkturläget
 • Detaljhandelns utveckling
 • E-handelns utveckling
 • Restaurangnäringens utveckling

Del 2: Köpcentrum

 • Köpcentrumens utveckling
 • Nyckeltal
 • Nya köpcentrum
 • Besöksflöden

Del 3: Handelsområden

 • Handelsområdenas utveckling
 • Nyckeltal
 • Nya handelsområden
 • Bilismen

Del 4: Projekt

Del 5: Topp10-lista

Del 6: Transaktioner

Del 7: Detaljhandelsskiftet

 • Försäljningskanaler
 • Snabbt växande e-handel
 • E-handelsprognoser

Del 8: Framtidsutsikter

 • Prognosantaganden
 • Prognos och scenarier 2017-2025

Rapporten lanserades 9 november 2018 och finns tillgänglig på svenska och engelska.

Rapporten distribueras digitalt via e-magin och kommer ej gå att skriva ut eller kopiera digitalt. Köparen har ej rätt att kopiera, sprida eller sälja vidare delar av rapporten eller rapporten i sin helhet vare sig i bearbetat eller obearbetat skick. Vid all användning av information ur rapporten skall ”Svenska Köpcentrum 2018 (HUI/NCSC)” anges som källa. Rapporten distribueras av HUI Research och levereras inom 2-5 arbetsdagar. Anmälan är bindande.

NCSC Young Professionals seminar on Marketing in Shopping Centres

In the last breakfast seminar of the year we are going to jump in to the fascinating and constantly changing world of marketing. The insight will be offered by Orange Ad marketing agency, they have been successfully in the business for the past 19 years, producing campaigns for eg. Stockmann, Nordea, Citycon and Linnanmäki. For […]

Seminar of Finland’s travel business at brand new IMAX cinema at Finnkino Itis

Welcome to join a seminar of Finland’s travel business, hosted by Business Finland and Finnkino Itis on 25th of January 2019. Finnkino Itis opened the first and only IMAX cinema in Finland on 30th November 2018.   Suomessa kasvava ostosmatkailu luo paljon hyödyntämätöntä potentiaalia kauppakeskusalalle. Oikein kohdistetuilla tuote – ja elämystarjonnalla asiakasmääriä on mahdollista kasvattaa merkittävästi. […]

SAVE THE DATE! Study tour in Gdánsk 4-5th April 2019

SAVE THE DATE! On 4th and 5th April 2019 NCSC will take you to a study tour to beautiful and historical Gdańsk which is the Polish maritime capital with the population nearing half a million. It is a large centre of economic life, science, culture, and a popular tourist destination. Lying on the Bay of […]