NCSC Sweden Awards 2017

The NCSC Sweden Awards will be held on October 23 at the Gala evening at Stockholm Waterfront Congress Center. All the winners will be announced in the five categories; Best Shopping Center, Best Center Manager, Best Retail-concept, Best Landlord and the Best Consultant. The evening will be held in Swedish.

NCSC Sverige:
Tre expertjury-grupper har efter noga övervägande tagit fram kandidater till respektive kategori i årets NCSC Sweden Awards. Vinnarna koras den 23 oktober under Galakvällen, som avslutar dagsseminariet Sweden Urban Arena, på Stockholm Waterfront Congress Centre. Om du inte anmält dig än till Galakvällen går det bra att göra det ända fram till den 16 oktober. Gå till anmälan klicka här.

Det är endast NCSC-medlemmar som har möjligheten att påverka tävlingen genom sin personliga röst.

Tävlingen Sweden Shopping Center Award har i år ett nytt upplägg för i år med fler kategorier och fler awards. Bland vinnarna av awards i de olika kategorierna utses finalisterna och en vinnare av utmärkelsen Swedens Best Shoppingcenter 2017. Finalisterna och vinnaren presenteras under Galakvällen den 23 oktober.

 


Nominerade i de olika awards kategorierna är:

Avion Shopping – Umeå
Galleria Center Syd – Löddeköpinge
Gränbystaden – Uppsala
Mall of Scandinavia – Stockholm
Kompassen – Göteborg
Stockholm Quality Outlet – Stockholm
Täby Centrum – Stockholm

 
Jury för Sweden Shopping Center Awards:
Charles Larsson. Retail eX, Jury chair
Malin Reynold, Lindex
Carl Strufve, Grosvenor
Sandra Greisman, The Retail Headquarters
Tobias Rönnberg, HUI

 

Kandidaterna till bästa centrumchef:

Niklas Blonér & Joachim Hero – Väla Köpcentrum
Detta team har satt målet att placera Väla på kartan som ett av Sveriges bästa köpcentrum. Med tydligt ställda krav och en god dialog förmår de motivera medarbetare och hyresgäster att gå en extra mil för att överträffa besökarens förväntningar. Event och aktiviteter som skapar besök och köp säkerställer Välas starka position på den skånska marknaden.

Anna-Lena Wessén – Birsta Köpcentrum
Centrumchefen för en av Norrlands största handelsdestinationer leder verksamheten med innovation och upplevelse som ledstjärna. Det geografiskt stora upptagningsområdet ställer krav på Birsta att genomtänkt ta hand om kunden från infart till utfart. Med event som engagerar och inspirerar får Anna-Lena och hennes team besökaren att trivas och spendera både tid och pengar under sitt besök.

Snezana Oscarsson – S:t Per Gallerian
Snezana har ett kontaktnät utöver det vanliga och förstår vikten i samarbete inom citykärnan. Positiv och kreativ med mycket ”hands on” driver hon med sitt team många framgångsrika event i gallerian. En omtyckt, rak och tydlig ledare som både arbetar nära sina hyresgäster och sina medarbetare.

Anders Salomonsson – Ringen Centrum
Med utpräglad fingertoppskänsla för vad som attraherar besökaren har Anders och hans team utformat en kundupplevelse som engagerar. Med miljö, mat och mode samlat under samma tak bjuds kunden in till ett väl genomtänkt koncept. Det är enkelt att känna gemenskap runt det som förenar boende på Söder.

 

 

Kandidaterna till årets hyresvärd:


Unibail Rodamco
“Framgång föder framgång” är applicerbart på denna fastighetsägare, som över tid levererat shoppingupplevelser av mycket hög klass. Många tvivlade på att det storslagna projektet i Arenastaden skulle nå den höjd som utlovats. Men vi kan konstatera att man återigen skapat en handelsplats i världsklass, en mötesplats för det vardagliga, det flärdfulla och det oväntade.


Jernhusen
”Intet är som väntans tider” – Jernhusen har identifierat och agerat på de kommersiella förutsättningar som de starka flöden vårt resande skapar. Träbänken finns kvar, men man erbjuder idag även ett varierat utbud av service, information, restauranger och retail i stationshusen. Resenärerna lämnar med största säkerhet stationshusen berikade med nya intryck i bagaget.

 


Diös
”Kräftor, adelsmän och ekar går inte norr om Dalälven ” sägs det, men väl fastighetsägaren Diös. Man arbetar målmedvetet och engagerat med att erbjuda norrlandslänen ett varierat utbud av service och retail enligt den självklara dogmen ”all business is local”. Med god dialog och breda satsningar på sina medarbetare, framträder Diös som en utvecklingsorienterad och ansvarstagande aktör inom servicenäringen.

 


Aranäs
”Skomakare- bliv vid din läst”, Aranäs gör det Aranäs gör bäst – äger, driver och utvecklar sina handelsfastigheter. Med tydlig inriktning har man fört Kungsmässan fram till att vara, och förbli, en betydande handelsdestination i Västsverige. Ett besök under Aranäs tak skapar både köpsignaler och kundnöjdhet, något som är mycket avundsvärt i en allt mer hårdnande konkurrens.

 

 

Jury för årets hyresvärd och bästa centrumchef:
Lisen Pettersson, Teknikmagasinet
 Per Sjölund, Broadway Partners
 Maria Ahlestål, Apoteket
 Marlene Hassel, Sveriges Centrumutvecklare

 

 

Kandidaterna till bästa konsult:

 


Fojab:
På tuff detaljhandelsmarknad och med historik i gamla goda handelsanor i Malmö, har man lyckats lyfta ett varuhus till nya moderna nivåer. God planering av handelsstråk samt väl anpassad design får både nya och gamla koncept att lyckas i begränsade ytor och lokaler. Hansa i Malmö har fått ett nytt värdigt liv tack vare omsorgsfullt arkitektarbete från arkitektbyrån Fojab.


Projektbyrån:
Projektbyrån levererar ett helhetsåtagande inom byggledning. Med Projektbyrån som samarbetspartner får man en proffsig leverans av erfarna konsulter som tar ansvar för att det blir ett bra resultat. Tidsramar och struktur är ledord i deras arbete och dessutom är de smidiga att samarbeta med. Projektbyrån är ett konsultföretag som tar på sig kundhatten och företräder uppdragsgivaren på ett föredömligt sätt.

 

Wester + Elsner:
Då Huvudstaden satt förtroendet till W+E att göra ett rejält omtag och krafttag i Femman, står man nu klar med ”V”. W+E har skapat en urban och inspirerande shoppingupplevelse i hjärtat av Göteborg där fokus är mat, mode och en skön livsstil. Att varumärken som HM Home, Kicks flaggshipstore, Victoria Secret, Gateau, Pane Fresco mfl valt att etablera sig här tyder på ett gott samarbete mellan fastighetsägare, arkitektbyrå med stor aktning och respekt för det urbana läget.

 

ElinderSten:
Med sin specialisering mot detaljhandeln har ElinderSten arkitektkontor byggt upp en gedigen kunskap inom sitt område.  De har en hög leveransnivå, starkt kundfokus och verksamheten som ständig utgångspunkt, vilket är deras ledord för att skapa en utmanande arkitektur för väl fungerande handel. Några bra exempel på detta är ombyggnaden av Vällingby city där syftet var att koncentrera kundflödet och skapa en loop för kundvarvet samt Tuna Park där man skapade ett lyckat mattorg med olika miljöer för olika målgrupper.

 

Kandidaterna till bästa hyreskoncept:

 


Systembolaget:
I en reglerad värld med ett egentligt fokus på att inte sälja för mycket produkter har Systembolaget lyckats med att ha en servicegrad av högsta nivå. Varje kund blir mottagen på ett professionellt sätt, med en gedigen produktkunskap och en ambition att alltid tillgodose kundens önskemål. Med sitt breda sortiment har man ändå lyckats göra butikerna överskådliga och lättnavigerade, och med förnyad design skapat ett modernt och tilltalande uttryck i butikerna.

 


Holy Greens:
Konceptet för människan med siktet inställt på bra, god, glad, hälsosam mat för livsnjutare med aktiv och hälsosam livsstil. Här har Holy Greens verkligen tagit platsen som pricken över ”i” inom F&B segmentet och siktet att främja en god hälsa. Maten som serveras är en fröjd för öga, gom och kropp. Inredningen är modern, fräsch tilltalande och känns ren, fin och väldigt ärlig mot konsumenter/ gäster. Ett koncept som berör dina sinnen fullt ut och dessutom serverar maten på ett snabbt som såväl fint konceptdesignat sätt hela vägen till tallriken eller ner i sköna take away kassen.

 


Webhallen:
Webhallen ligger i framkant med att integrera den fysiska butiken och näthandeln. I en inspirerande miljö på såväl nätet som i butikerna föds intresset för varorna. Webhallen kan konsten att engagera sin kundmassa på ett lekfullt och inspirerande sätt.

 


KICKS:
I en tid när många retailers minskar sina lokalytor, gör Kicks precis tvärtom. De har skapat en aktiv skönhetsarena med kosmetik, hårvård och vård som tilltalar en bred målgrupp. KICKS butikskoncept i Femman Göteborg, tar verkligen sköna steg upp mot toppen. Service ut i naglar och hårtopparna. Interiören signalerar känsla av framgång, lycka och glamour med kristallkrona och hollywoodtrappa som får vilken kund som helst att glänsa.

 

 

Jury för bästa konsult och bästa hyreskoncept:
 Christoffer Lind, Unibail-Rodamco
 Charlotta Gustafson, Atrium Ljungberg
 Annika Schönefeld, Ica Fastigheter
 Jenny Nilsson, Skandia Fastigheter
 Marita Floman, Svenska Stadskärnor
Report: Swedish Shopping Centers 2017

HUI Reserach and NCSC now launch “Swedish Shopping Centers 2017”, which will be the first of an annual recurring report on the same theme. NCSC Sverige Svenska Köpcentrum 2017 är den första utgåvan av en ny rapport som syftar till att beskriva marknaden för köpcentrum och handelsområden i Sverige. När utvecklingen summerades för 2016 stod […]

NCSC Norway Awards Winners 2018

Congratulations AMFI Kanebogen, winner of the best Norwegian Shopping Center 2018! The winner was announced on the evening on October 18 during Kjopesenterkonferansen in Oslo. Read more about the winner here

Seminar: Svenska Köpcentrum 2018

HUI Research and NCSC launches “Svenska Köpcentrum 2018”, which will be the second of an annual recurring report on the same theme. The report will be launched at a breakfast seminar on 9 November. NCSC Sverige: HUI Research och NCSC lanserar rapporten Svenska Köpcentrum 2018 Diskussionerna om vart handeln är på väg har förmodligen aldrig varit […]