All winners of the NCSC Sweden Awards 2016 and the Purple Flag of the Year

The winners of this year’s NCSC Sweden Awards were announced on October 11th during the Gala evening, which concluded the seminar Sweden Urban Arena at Stockholm Waterfront. The winners are: Eurocommercial, Paradiset food market, Pilotage and Kenneth Malmberg on Ingelsta Shopping. Svenska Stadskärnor handed out the prize for the Purple Flag city of the Year, who is Kalmar. You find all photos from the evening here.

NCSC Sweden:

Alla vinnarna i NCSC Awards 2016 och Årets Purple Flagstad
Vinnarna i årets NCSC Awards korades den 11 oktober under Galakvällen, som avslutade seminariet Sweden Urban Arena på Stockholm Waterfront. Vinnarna är: Eurocommercial, Paradiset matmarknad, Pilotage och Kenneth Malmberg på Ingelsta Shopping. Svenska Stadskärnor delade ut pris till Årets Purple Flagstad, som är Kalmar.

Gå till vårt nyhetsrum och läs mer om alla de nominerade, vinnarna och juryn här. Se fler bilder från kvällen här. Fotograf: Erik Groundstroem.

NCSC Awards 2016
NCSC, Nordic Council of Shopping Centers, delar årligen ut priser till köpcentrumbranschens bästa prestationer. Två expertjury-grupper har efter noga övervägande tagit fram fyra kandidater till respektive kategori i årets NCSC Awards. Därefter har NCSC-medlemmar röstat fram sina favoriter. I år delades priser ut i fyra kategorier: Bästa Centrumchef, Bästa Hyresvärd, Bästa Hyresgästkoncept och Bästa Konsult. I år delas inte priset ut för Bästa Svenska Köpcentrum. Föreningen ser över kriterierna och återkommer nästa år om hur utveckla denna kategori för framtiden.

_x4b1610-1

Eurocommercial är Bästa Hyresvärd 2016

Juryns motivering:
Eurocommercial har en genomgående jämn hög lägstanivå i verksamheten, kontinuiteten i det erfarna leasing-teamet skapar långsiktigt goda relationer vilket gör Eurocommercial till en mycket attraktiv fastighetsägare som bidrar till långsiktig lönsamhet för alla parter.

_x4b1635-1

Paradiset matmarknad är Bästa Hyresgästkoncept 2016

Juryns motivering:
Paradiset är en ekologisk och naturlig livsmedelsbutik med väl tilltaget sortiment där en fjärdedel av ytan består av ett varierat utbud av restauranger där man ges möjlighet att äta i en mycket tilltalande butiksmiljö. Konceptet är mycket väl mottaget av marknaden och har snabbt blivit omtalat i branschen. De har ambitionen att växa och vi hoppas på att få se många fler enheter.

_x4b1648-1

Pilotage är Bästa Konsult 2016

Juryns motivering:
Pilotage är ett projektledningsföretag med tjänster inom projektledning och fastighetsutveckling. Verksamheten är relativt ny och startade 2013, det till trots har man redan varit inblandade i ett antal stora och små projekt varav hyresgästkoordineringen på Mall of Scandinavia är det största. Andra projekt inkluderar hyresgästkoordinering och projektledning i Mölndal, Bergvik samt Skärholmen Centrum. Pilotage har en tydlig profil och stor förståelse för retailbranschen.

_x4b1491-1

Kenneth Malmberg är Bästa Centrumchef 2016

Juryns motivering:
Med en aktiv dialog och genuin omtanke får Kenneth alla att må bra och har i Ingelsta Shopping skapat en familjär stämning i verksamheten. Med ständig närvaro och handpåläggning löser Kenneth små och stora problem med humor och glimten i ögat.

_x4b1776-1

Kalmar är Årets Purple Flagstad 2016
Svenska Stadskärnor delade ut pris till Årets Purple Flagstad 2016. Utmärkelsen går till den certifierade stad som bäst uppfyller kriterierna för de fyra tidszonerna och fem fokusområden i sitt Purple Flag-område.

Juryns motivering:
Utmärkelsen Årets Purple Flagstad 2016 har tilldelats Kalmar för sitt framgångsrika och kontinuerliga arbete i samverkan baserad på Purple Flags Swedens fem fokusområden – säkerhet, tillgänglighet, utbud, plats och policy. De visar värdet av och tydliga resultat på ett organiserat och strukturerat samarbete mellan stadens offentliga, privata och ideella aktörer. Tillsammans har de hittat formen för att bättre möta såväl dagens som morgondagens behov, önskemål, utmaningar och möjligheter när det gäller ett säkrare, tryggare och attraktivare utbud av kvällsupplevelser.

Gå till vårt nyhetsrum och läs mer om alla de nominerade, vinnarna och juryn här. Se fler bilder från kvällen här. Fotograf: Erik Groundstroem.

Event Partners:

2016-10-03-partner-logos-sua

Report: Swedish Shopping Centers 2017

HUI Reserach and NCSC now launch “Swedish Shopping Centers 2017”, which will be the first of an annual recurring report on the same theme. NCSC Sverige Svenska Köpcentrum 2017 är den första utgåvan av en ny rapport som syftar till att beskriva marknaden för köpcentrum och handelsområden i Sverige. När utvecklingen summerades för 2016 stod […]

NCSC Norway Awards Winners 2018

Congratulations AMFI Kanebogen, winner of the best Norwegian Shopping Center 2018! The winner was announced on the evening on October 18 during Kjopesenterkonferansen in Oslo. Read more about the winner here

Seminar: Svenska Köpcentrum 2018

HUI Research and NCSC launches “Svenska Köpcentrum 2018”, which will be the second of an annual recurring report on the same theme. The report will be launched at a breakfast seminar on 9 November. NCSC Sverige: HUI Research och NCSC lanserar rapporten Svenska Köpcentrum 2018 Diskussionerna om vart handeln är på väg har förmodligen aldrig varit […]