NCSC Sweden Awards 2016

The NCSC Sweden Awards will be held on October 11 at the Gala evening at Stockholm Waterfront Congress Center. All the winners will be announced in the four categories; Best Centermanager, Best Retail-concept, Best Landlord and the Best Consultant. The evening will be held in Swedish.

NCSC Sverige:
Två expertjury-grupper har efter noga övervägande tagit fram fyra kandidater till respektive kategori i årets NCSC Awards. Vinnarna koras den 11 oktober under Galakvällen, som avslutar dagsseminariet Sweden Urban Arena, på Stockholm Waterfront Congress Centre. Om du inte anmält dig än till Galakvällen går det bra att göra det ända fram till den 4 oktober. Gå till anmälan klicka här.

Det är endast NCSC-medlemmar som har möjligheten att påverka tävlingen genom sin personliga röst.

I juryn för Bästa Centrumchef och Bästa Hyresvärd:
Lisen Pettersson, Teknikmagasinet
Per Sjölund, Angermann Sverige
Maria Hellberg, Telenor
Maria Ahlestål, Apoteket
Marlene Hassel, Sveriges Centrumutvecklare

I juryn för Bästa Hyresgästkoncept och Bästa Konsult:
Christoffer Lind, Unibail-Rodamco
Charlotta Gustafson, Atrium Ljungberg
Annika Schönefeld, Ica Fastigheter
Jenny Nilsson, Skandia Fastigheter
Marita Floman, Svenska Stadskärnor

Notera att i år delas inte priset ut för Bästa Svenska Köpcentrum. Vi ser över kriterierna och återkommer nästa år om framtiden för denna kategori.

ALLA DE NOMINERADE 2016

Bästa Centrumchef

marie_newsome_etage_ncscawards

Marie Newsome – Etage
Marie arbetar hängivet i Etage med tillgänglighet, drivkraft och passion på flera plan i sitt uppdrag. Maries närvaro i centrumet är hög och centrumledningen är alltid nåbar och lösningsorienterad. Ingenting är omöjligt.

maria_ja%cc%88lmesta%cc%8al_haninge_ncscawards

Maria Jälmestål – Haninge Centrum
Med ett stort hjärta, engagemang och fingertoppskänsla arbetar Maria med nya marknadskanaler och genomtänkt strategi både fysiskt och online. Med energi och tydlig närvaro skapas delaktighet, trygghet och gemenskap i ett centrum i förändring.

kenneth_malmberg_ingesta_ncscawards

Kenneth Malmberg – Ingelsta Shopping
Med en aktiv dialog och genuin omtanke får Kenneth alla att må bra och har i Ingelsta Shopping skapat en familjär stämning i verksamheten. Med ständig närvaro och handpåläggning löser Kenneth små och stora problem med humor och glimten i ögat.

magnus_gibhardt_galleria_ncscawards

Magnus Gibhardt – Galleria Center Syd
Magnus finns närvarande morgon och kväll, vardag som helg, och han träffar gärna själv kunderna ute på golvet. Lösningsorienterad, kreativ, avslappnad och med ett genuint intresse av att skapa ett bra center är det man hör i centrets butiker om man frågar. Och det har givit resultat.


Bästa Hyresvärd

eurocommercial_ncscawards
Eurocommercial har en genomgående jämn hög lägstanivå i verksamheten, kontinuiteten i det erfarna leasing-teamet skapar långsiktigt goda relationer vilket gör Eurocommercial till en mycket attraktiv fastighetsägare som bidrar till långsiktig lönsamhet för alla parter.

jernhusen
Jernhusen har med bravur förmått väcka liv i de traditionella stationshusen. De har fångat reseflödet och tagit shopping och restaurangutbud till nya nivåer. En klar uppgradering för landets tåg- och bussresenärer och en ny spännande marknadsplats har skapats i svensk retail.

nordika_ncscawards
Nordika Fastigheter har med stort mod och korta beslutsvägar på kort tid etablerat sig som en nischaktör att räkna med. Det har tydligt visat sig i utvecklingsarbetet av Visby Galleria där man tagit Gotland lite närmare fastlandet med de för ön nya butikskoncepten.

Utskrift
Ikea Centres Nordic lever sina värderingar och visar långsiktighet i ägande och förvaltning av sina framgångsrika handelsplatser. Senaste etableringen, Avion i Umeå, har ritat om handels-kartan i både Umeå och Norrland. Med IKEA som granne säkras kundflödet dag 1.


Bästa Hyresgästkoncept

and-other-stories

&Other Stories
&Other Stories naturnära inspirerande och lyxiga butikskoncept tilltalar en köpstark målgrupp, ung som mogen. Stilsäkra val i allt från skor till sminkväskan och dessutom till priser som inte exkluderar. Less is more i det här fallet.

newbie

Newbie
Newbie har lyckats fantastiskt bra med allt från produkt, kvalitet och service i kombination med ett sunt hållbarhetsarbete. 100% ekologisk bomull och ett butikskoncept som inspirerar. Newbies utbud är attraktivt för barnfamiljer och man har lyckats skapa en ny barnklädeskedja som är här för att stanna.

paradiset980

Paradiset matmarknad
Paradiset är en ekologisk och naturlig livsmedelsbutik med väl tilltaget sortiment där en fjärdedel av ytan består av ett varierat utbud av restauranger där man ges möjlighet att äta i en mycket tilltalande butiksmiljö. Konceptet är mycket väl mottaget av marknaden och har snabbt blivit omtalat i branschen. De har ambitionen att växa och vi hoppas på att få se många fler enheter.

apotek-hjaertat

Apotek Hjärtat
Apotek Hjärtat visar ett nytänkande och kombinerar traditionell apoteksverksamhet med produkter och tjänster som väl kompletterar kärnverksamheten. Skönhet och hälsa, juicebar och den nya minutkliniken där man utan tidsbokning kan få råd, hjälp och enklare behandling på plats.


Bästa Konsult

winga%cc%8ardhs_ncscawards

Wingårdhs
Wingårdhs är ett arkitektkontor med uppdrag inom bland annat shopping, kontor, bostäder, restauranger och stadsmiljö. Wingårdhs har en stark egen åsikt utan att vara dogmatiska och de har med sig genomförandeprocesserna i förslagen vilket är föredömligt. Många har redan fått möjlighet att uppleva resultatet av Wingårdhs stora designarbete i Mall of Scandinavia. Kundupplevelsen och arkitekturen i köpcentrumet har fått stor uppmärksamhet både i Sverige men även internationellt. Under året har man även tagit fram ett nytt restaurangkoncept för Max restauranger som är tänkt att följa kedjans internationella expansion.

a%cc%8agren_ncscawards

Ågren
Ågren är specialister på handelsplatser och de tar ett helhetsgrepp över handelsplatsens utveckling med sina arkitekter, analytiker, uthyrare och hyresgästkordinatorer på ett tryggt och pålitligt sätt. Ågren har också tillfört en spännande atmosfär med modern, trivsam, glödande arkitektur och utformning kring och på de högt trafikerade gångstråken Fredsgatan / Kompassen, i hjärtat av Göteborg. På Väla Park har de tagit arkitekturen för volymhandeln med såväl designuttryck som miljötänk ett steg längre. Ågren är en konsult som levererar på en hög nivå år efter år.

pilotage_ncscawards

Pilotage
Pilotage är ett projektledningsföretag med tjänster inom projektledning och fastighetsutveckling. Verksamheten är relativt ny och startade 2013, det till trots har man redan varit inblandade i ett antal stora och små projekt varav hyresgästkoordineringen på Mall of Scandinavia är det största. Andra projekt inkluderar hyresgästkoordinering och projektledning i Mölndal, Bergvik samt Skärholmen Centrum. Pilotage har en tydlig profil och stor förståelse för retailbranschen.

westerelsner_ncscawards

wester+elsner
wester+elsner är ett arkitektkontor som är specialiserad på kommersiell arkitektur. wester+elsner utformar butiker och köpcentrum, gallerior och kombinerade projekt i stadsmiljö. Med fokus på såväl hyresgästsidan där nya spännande butikskoncept tas fram som förädling och utveckling av nya handelsplatser. wester+elsners styrkor är deras snabbhet, stora erfarenhet och kunnande runt handel samt stora lyhördhet och förståelse av kundens behov när de utför sina uppdrag. wester+elsner bidrar till att göra upplevelsen över förväntan.


Om du inte anmält dig än till Galakvällen, den 11 oktober, går det bra att göra det ända fram till den 4 oktober. Gå till anmälan klicka här.

Report: Swedish Shopping Centers 2017

HUI Reserach and NCSC now launch “Swedish Shopping Centers 2017”, which will be the first of an annual recurring report on the same theme. NCSC Sverige Svenska Köpcentrum 2017 är den första utgåvan av en ny rapport som syftar till att beskriva marknaden för köpcentrum och handelsområden i Sverige. När utvecklingen summerades för 2016 stod […]

NCSC Norway Awards Winners 2018

Congratulations AMFI Kanebogen, winner of the best Norwegian Shopping Center 2018! The winner was announced on the evening on October 18 during Kjopesenterkonferansen in Oslo. Read more about the winner here

Seminar: Svenska Köpcentrum 2018

HUI Research and NCSC launches “Svenska Köpcentrum 2018”, which will be the second of an annual recurring report on the same theme. The report will be launched at a breakfast seminar on 9 November. NCSC Sverige: HUI Research och NCSC lanserar rapporten Svenska Köpcentrum 2018 Diskussionerna om vart handeln är på väg har förmodligen aldrig varit […]