Nominate Sweden’s Best Shopping Center 2015

The search for Sweden’s Best Shopping Center has started. Is it your center this time or do you know one that should compete? NCSC Awards is the Nordic Shopping Center industries award which is handed out annually to the industries best achievements during the year. The prize ceremony will be held in Stockholm on the 22nd of October during the NCSC Sweden Awards which also includes several other categories. The event will be held in Swedish.

NCSC Sweden:

ÄR DU STOLT ÖVER DITT KÖPCENTRUM?
– eller vet någon som borde vara det?
Alla centrum är välkomna att tävla! Syftet med tävlingen är att sporra centrumledare, centrumägare och centrumförvaltare att förbättra sina centrum och på så sätt bidra till att branschen utvecklas. Vinnaren av det nationella priset går automatiskt till den nordiska finalen, som kommer att ske i Köpenhamn våren 2016.

Ställ er själva följande frågor, om ni får svaret JA på minst en av dessa
– anmäl er idag!
– Har ni gjort något nytt/nyskapande under de senaste 6 månaderna?
– Har ni ett stort samhällsengagemang?
– Ett miljö- och hållbarhetsarbete ni är stolta över?
– En professionell centrumledning?
– Nytänkande och/eller uppmärksammad marknadsföring?
– Ett snyggt centrum – både utanpå och inuti?
– En butiksmix utöver det vanliga?
– Kan ni bevisa ekonomisk utveckling och stabilitet?

TÄVLINGSKRITERIER
Tävlingskriterierna är enkla. Fokus ligger på nyskapande centrum, inte nybyggda eller ombyggda centrum. Är ni ett väl fungerande centrum som gjort något nyskapande ska ni söka. Nya köpcentrum bör ha varit i gång i 18 månader för att kunna visa ekonomisk stabilitet. Nyöppnade centrum (efter renovering eller ombyggnation) bör ha varit igång i minst 6 månader.

Tävlingen är öppen för alla! 

Bästa Svenska Köpcentrum utses av en expertjury
En expertjury utser vinnaren bland de nominerade. I samband med nomineringen gör NCSC en kundundersökning med en anonymiserad sammanställning för vår egen benchmarking och som underlag till juryn för att de också ska få veta vad kunderna tycker om centret, inte bara vad proffsen tycker. Slutligen är det det där “lilla extra” som avgör vem som vinner. Om centret lyckats göra något nyskapande som utvecklar branschen och inspirerar andra att våga prova nya vägar.

ANMÄLAN – Ja, vi vill nominera vårt centrum!
1.
 Ladda ned anmälnings-blanketten här
2. Bifoga 6 foton både från centrets exteriör och interiör samt ett exempel på er marknadsföring. Glöm inte att fylla i vad det är som är speciellt med just ditt center!
3. Skicka ifylld blankett, foton och exempel på marknadsföring till NCSC:
via e-post: info@ncsc.se eller vanlig post: Nordic Council of Shopping Centers, Slöjdgatan 9, 111 57 Stockholm.

Sista dagen för anmälan: 10:e juli! 

TÄVLINGSAVGIFT 10.450 SEK
För att täcka kostnaden för kundundersökningen som vi gör på samtliga tävlande center under augusti månad tar vi ut en anmälningsavgift på 10.450 SEK plus moms. Tävlingsavgiften faktureras direkt efter anmälan.

PRISUTDELNING 22 OKTOBER
Vinnaren koras den 22:a oktober på Grand Hôtel Stockholm i samband med branscheventet Köpcentrum&Butiker, NCSC samarbetar med Fastighetsvärlden under denna dag. Läs mer här.

TÄVLINGSSPONSORER SÖKES
För att kunna täcka övriga kostnader i samband med NCSC Awards behöver vi sponsorer till tävlingen. Vill du och ditt företag bidra till detta branschevent som brukar locka drygt 450 personer från hela Sverige? Kontakta vår marknadschef annika.olsson@ncsc.se eller ring 08-611 11 42.

 

SAMSUNG CSC

Stolta vinnare 2014- centrumledningen på Täby Centrum

VARFÖR SKA MAN TÄVLA I NCSC AWARDS?
Vi frågade Erika Lundström, centrumchef Täby Centrum, vinnare “Bästa Svenska Köpcentrum 2014” och “Nordic Shopping Center of the Year 2015”:

Vad har det betytt för er att vinna titeln Sveriges Bästa Köpcentrum?
– Det har varit riktigt roligt, ett betyg på att vi gjort rätt- att vår strategi har varit framgångsrik.

Vad är vinsterna förutom äran?
– Det har givit bra PR både mot konsument och i branschpress. Och det har varit värdefullt både för befintliga hyresgäster och i diskussioner med framtida sådana.

Varför ska man nominera sitt centrum till NCSC Sweden Award?
– Ni får en helhetsbedömning, en grundlig analys av ert center som görs av en professionell jurygrupp som kan branschen. Det ingår också en marknadsundersökning där ni får veta vad kunderna tycker- det blir en form av kvalitetsstämpel som ni har stor glädje av- både nu och i framtiden.

Report: Swedish Shopping Centers 2017

HUI Reserach and NCSC now launch “Swedish Shopping Centers 2017”, which will be the first of an annual recurring report on the same theme. NCSC Sverige Svenska Köpcentrum 2017 är den första utgåvan av en ny rapport som syftar till att beskriva marknaden för köpcentrum och handelsområden i Sverige. När utvecklingen summerades för 2016 stod […]

NCSC Norway Awards Winners 2018

Congratulations AMFI Kanebogen, winner of the best Norwegian Shopping Center 2018! The winner was announced on the evening on October 18 during Kjopesenterkonferansen in Oslo. Read more about the winner here

Seminar: Svenska Köpcentrum 2018

HUI Research and NCSC launches “Svenska Köpcentrum 2018”, which will be the second of an annual recurring report on the same theme. The report will be launched at a breakfast seminar on 9 November. NCSC Sverige: HUI Research och NCSC lanserar rapporten Svenska Köpcentrum 2018 Diskussionerna om vart handeln är på väg har förmodligen aldrig varit […]