NCSC Sweden Awards 2014, all the winners

The winners are now announced at the NCSC Sweden Awards 2014. Täby Center is the Best Swedish Shopping Center 2014! Ikano Retail Centres, Best of Brands, Wester+Elsner, TGR and Anna Falk are all winners this year. Congratulations from the shopping center industry!

NCSC Sweden:
Alla vinnarna är nu korade i årets svenska NCSC Awards, köpcentrumbranschens eget pris, som ges ut årligen till branschens bästa. Under en festlig galamiddag med prisceremoni på Grand Hôtel i Stockholm, sent på torsdagskvällen den 16 oktober, utsågs vinnarna i fem kategorier: bästa köpcentrum, köpcentrumledare, konsult, hyresgästkoncept och hyresvärd. Konferencier och underhållare under kvällen var John Houdi. För pressbilder gå till vårt nyhetsrum, klicka här.

Alla vinnarna och motiveringar i NCSC Awards 2014

Bästa Köpcentrum – Täby Centrum är årets bästa svenska köpcentrum!

Juryns motivering:
Med en självklar pondus tar detta centrum för sig i sitt stora upptagningsområde. Med en butiksmix som de flesta bara kan drömma om, i kombination med en designmiljö av hög nivå är detta centrum enastående inte bara i Sverige, utan även internationellt. Med professionalism drivs anläggningen från centrumledning till servicemedarbetare mot en gemensam målbild, oavsett om det gäller kundservice eller i värdskapet för besökande konsumenter.

Detta centrum har förutom att ha befäst sin roll som superregional marknadsplats också förstärkt sig som en integrerad och öppen del av den stadsdel man verkar i. Man har vävt samman handeln med övriga samhällsfunktioner på ett naturligt sätt. Den optimala anpassningen till upptagningsområdet, leder till att man uppnår mycket stora försäljnings- och besöksframgångar.

Olika besökare hittar sitt sätt att ta sig hit då tillgängligheten är utmärkt, oavsett om man väljer bil, kollektivtrafik eller cykel som sitt transportmedel.Trots avsaknaden av tydliga huvudentréer har många här funnit sitt andra vardagsrum.

Framgången kan inte vara så ”unexpected” med tanke på de 591 punkterna.

Nominerade köpcentrum:
Emporia
Täby Centrum

Juryn:
Jessica Alenbring, Ikano (vinnare 2013), Centrumchef Erikslund
Maria Ahlestål, Apoteket AB (retailer) Etableringschef
Martin Bjöörn, Eurocommercial (fastighetsägare), Fastighetschef
Kenneth Christensen, Optimal (kommersiell konsult), VD och partner
Anna Du Rietz, Wester+Elsner Arkitekter AB, Ordförande (Arkitekt), Arkitekt och partner

Vinnaren av det nationella priset går automatiskt till final i den Nordiska tävlingen som avgörs i april 2015 i Helsingfors.

Tidigare vinnare NCSC Awards Bästa Svenska Köpcentrum:
2013 Erikslund Shopping Center, Västerås
2012/2013 Väla Centrum, Helsingborg
2011/2012 Grand Samarkand, Växjö
2011 H3/Bromma Blocks, Bromma/Stockholm
2010 Ingelsta Shopping, Norrköping
2009 Forum Nacka, Nacka/Stockholm
2008 Kungsmässan, Kungsbacka
2007 Mitticity, Karlstad

Bästa Köpcentrumledare – Anna Falk är årets bästa köpcentrumledare.

Juryns motivering:
Årets köpcentrumledare har genom sina kunskaper och sitt starka engagemang skapat förtroende och en god dialog med sina hyresgäster, andra fastighetsägare, kommunen och andra intressenter.

Med en kombination av fastighetsförbättringar och marknadsaktiviteter för det kommersiella stråket, som omfattar såväl köpcentrum som citykärna, har årets köpcentrumledare levererat utmärkta resultat.

Hon har genom sitt initiativtagande till ”Ner på Stan”, ett samarbete mellan fastighetsägare, lagt en god grund för en fortsatt utveckling av Norrköpings citykärna.

Nominerade köpcentrumledare:
Anna Falk, Linden Köpcentrum samt Spiralen Köpcentrum, Norrköping (Lundbergs fastigheter)
David Schongin, Frölunda Torg, Västra Frölunda (Diligentia)
Jessica Alenbring, Erikslund Shopping Center, Västerås (Ikano Retail Centres)

Juryn:
Martin Lindgren, Jones Lang LaSalle
Anna Zellman, Hestia Retail
Jessica Liljeblad, IDUNA

Bästa Hyresvärd – Ikano Retail Centres är årets bästa hyresvärd.

Juryns motivering:
En långsiktig hyresvärd som valt att gå sin egen väg baserat på rimlighet och sunt förnuft i god samarbetsanda. Lyhörd för hyresgästernas och kundernas behov och önskemål, vilket bidrar till attraktiva och framgångsrika handelsplatser.

Nominerade hyresvärdar:
Citycon
Ikano Retail Centres
Steen & Ström

Juryn:
Lisen Pettersson, Teknikmagasinet
Carl-Johan Loo, Gate46
Mats Larsson, Retailkonsult reprs. Bodyshop/LÓreal

Bästa Konsult – Wester+Elsner är årets bästa konsult.

Juryns motivering:
Med en stark lyhördhet och god känsla för det kommersiella i det arkitektoniska har de genomdrivit många lyckade projekt. Stor integritet och innovativa lösningar med ett prestigelöst arbetssätt och en nyfikenhet i detaljerna som präglar deras arbete.

Nominerade konsulter:
TenRep
Wester+Elsner
Ågren

Juryn:
Jonas Tapio, Thon Property
Martin Kjellman, Citycon
David Jangvad, AtriumLjungberg
Linus Hiort, Varner Retail

Bästa Hyresgästkoncept – Best of Brands är årets bästa hyresgästkoncept.

Juryns motivering:
2014 års vinnare i kategorin bästa hyresgästkoncept utmärker sig genom en kreativ och trevlig säljmiljö. De erbjuder kunden det lilla extra genom en hög servicenivå och ett trevligt bemötande. Ett bra lojalitetsprogram, framstående e-handel och en spännande mix av varumärken är faktorer som gör att kunden garanterat kommer tillbaka. Vår vinnare är mitt uppe i en offensiv satsning som borgar för att ännu fler konsumenter kommer att få upp ögonen för dem framöver.

Nominerade hyresgästkoncept:
Boqueria, Mood
Best of Brands
TGR

Juryn:
Bernt-Olof Gustavsson, Coop Fastigheter
Kati Stork, Eurocommercial
Susanne Åhlén, AtriumLjungberg

Report: Swedish Shopping Centers 2017

HUI Reserach and NCSC now launch “Swedish Shopping Centers 2017”, which will be the first of an annual recurring report on the same theme. NCSC Sverige Svenska Köpcentrum 2017 är den första utgåvan av en ny rapport som syftar till att beskriva marknaden för köpcentrum och handelsområden i Sverige. När utvecklingen summerades för 2016 stod […]

NCSC Norway Awards Winners 2018

Congratulations AMFI Kanebogen, winner of the best Norwegian Shopping Center 2018! The winner was announced on the evening on October 18 during Kjopesenterkonferansen in Oslo. Read more about the winner here

Seminar: Svenska Köpcentrum 2018

HUI Research and NCSC launches “Svenska Köpcentrum 2018”, which will be the second of an annual recurring report on the same theme. The report will be launched at a breakfast seminar on 9 November. NCSC Sverige: HUI Research och NCSC lanserar rapporten Svenska Köpcentrum 2018 Diskussionerna om vart handeln är på väg har förmodligen aldrig varit […]